MIRAGESPORT 4. Szezon – Ausztrál Nagydíj – F liga (Összefoglaló)

Share

Az F liga szezonnyitóján száraz időjárás fogadta a versenyzőket, összesen 18-an jelentek meg a szerveren. A pole pozíciót G3mb0X szerezte meg, mindössze 19 századdal Atitak előtt, Ati27 a Ferrarival már több, mint fél másodpercet kapott.

TOP 10

A rajt nem sikerült teljesen zökkenőmentesre, FIXER a Ferrarival rögtön ki is ugrott, de a rendszer valamiért nem büntette meg (legalábbis értesítést nem kaptunk róla). FIXER öröme nem tartott sokáig, ugyanis pár kanyarral arrébb már “szellemmé vált” és többen is elmentek mellette. Mindeközben Joker, a Lakival történő koccanásuk miatt megforgott és letörte első szárnyát, majd a pole pozícióból indulo G3mb0X is kiesett a versenyből. A versenyt ezután Atitak vezette, Dani és TRH előtt.

Safety Car

A 12-es kanyar sorra szedte áldozatait. A Toro Rosso pilótája után a 12. körben Ati27 is összetörte autóját, melynek következtében bejött a Biztonsági Autó. Ahogy az lenni szokott, a boxutca lett a legforgalmasabb hely a pályán. A kerékcserék után Dani került az élre, méghozzá friss szuperlágy gumikkal, őt TRH és Atitak követte, TRH azonban technikai problémák miatt kiszállt a meccsből. A 16. körben megkapták a zöld zászlót a versenyzők, “sisak le hadd szóljon”.

A feladat azonban nem volt ennyire egyszerű. A lágy gumikat roppant nehéz volt felmelegíteni, ennek köszönhetően FIXES és Koblos már a 2-es kanyarban megforogtak és letörték első szárnyukat. Nem sokkal később Riasztó és Botel értek össze ebben a kanyarban, ami előbbi versenyébe is került.

Sajnos a játék ezúttal sem hagyott minket unatkozni, Dani bejött a boxba és próbálta letölteni áthajtásos büntetését, mire a gép egyszerűen csak elkezdett kereket cserélni és kizárta a Red Bull versenyzőjét.

Végül óriási meglepetésre, JOKER nyerte meg a szezonnyitó nagydíjat, Atitak és FATER előtt. Gratulálunk a dobogósoknak!

A végeredmény: