MIRAGESPORT 4. Szezon – Szezonnyitó Ausztrál nagydíj, G Liga (ÖSSZEFOGLALÓ)

Share

A 4. Szezon második versenyét a G Liga “szállította házhoz”. A liga pilótáinak száma 17 volt, Ők versenyeztek a lehető legjobb pozíciókért. Az időmérőedzést a pilóták gyönyörű szép napsütéses időben kezdték meg. Elsőként Nixcaptain hagyta el a pitlane -t, ám az első mért kört LMNT4L autózta. A pole pozícióért Laowen, Seti, és Vinox harcoltak nagyon hosszú ideig, ám a sors úgy hozta, hogy az áhított rajtelsőséget Vinox tudta megszerezni, méghozzá egy addigi, 4 szezonbéli körrekorddal – 1:21.067. Az időmérőedzés további végeredménye:

A verseny rajtját megelőző felvezető kör megkezdésekor tudatosult mindenkiben, aki az adást nézte, hogy bizony a játék felmondta a szolgálatot, hiszen azt írta, hogy 2:30 perc van még a komplett versenyből. Sajnos a felvezetőkör után sem javult a helyzet, újraindítás szükségeltetett. Azután pedig még egy, ugyanis Vinoxot a rendszer valamilyen okból kifolyólag a leghátsó rajthelyre pakolta, ez pedig értelemszerűen egy újabb újraindítást eredményezett. A következő újraindítás után azonban már klappolt minden, így semmi sem akadályozta a pilótákat abban, hogy elrajtolhassanak.

A rajt igen eseménydúsan indult, szegény LMNT4L -nak a piros lámpák nem aludtak el (rendszerhiba), így aztán a rajtrácson maradt, többen is belementek. Mivel néhány autó a rajtrácson maradt, a versenyigazgatóság a Virtuális Biztonsági Autó mellett tették le a voksukat. Vinox ennek hatására be is laggolt, és pozíciókat esett hátra. Ezért persze a rendszer Envy -t hozta ki hibásként, bár amennyiben befejezte volna a versenyét, vélhetőleg az a játék által osztott büntetés semleges maradt volna. Viszont ahogy vége lett a Virtuális Biztonsági Autós fázisnak, néhány kanyarral később Envy elvesztette uralmát az autó felett, és a falban végezte. Ekkor Seti át is vette a vezetést, és a verseny legvégéig nem zavartatta senki. Vinox és Lawoen, a két Force Indiás csapattárs egy ideig “boldogították” egymás életét, melynek köszönhetően Nixcaptain (aki rossz keveréket választott induláskor) meg is érkezett rájuk. Kettőjük kakaskadása akkor ért véget, amikor Laowen elment Vinox mellett. Bár ekkor Nixcaptain elkezdte támadni az előbb említett Laowent. A következő dráma a 16. körben következett be, amikor Laowen a második pozícióból kiesett.

A versenyt Seti nyerte, iszonyatosan magabiztosan, óriási fölénnyel. A versengés egyébként szép volt, jól indult a G Liga. A futam végeredménye: