MIRAGESPORT 4. Szezon – Szezonnyitó Ausztrál nagydíj, H LIGA (ÖSSZEFOGLALÓ)

Share

A méltán híres harmadik szezon után, alig két hetes kihagyással ismételten felbőgtek az autók motorjai, amelyből arra lehetett következtetni, hogy valami új, valami gigászi veszi kezdetét. Az esemény egy kis csúszással indult, de ezt leszámítva igen hamar megkezdhették a körözést a versenyzők.

A Március 23. -ai nap több szempontból is történelmi kimenetelű, mind Magyarország, mind pedig a MIRAGESPORT szempontjából. Egyrészről, Magyarországon sosem történt még olyan, hogy egy Online Formula 1 -es liga H ligát indíthatott volna. Másrészről a MIRAGESPORT történelmében sem volt még olyan, hogy H, G, F, és E liga induljon. Aki az élő adás részese volt, igazából a történelem részévé vált ilyen szempontból.

Ebben az évadban elsőként a két Renault pilóta, Tw1c3 és Sevik hagyta el a pitlane -t. Az első mért kört Tw1c3 teljesítette, elsőként pedig Cselza esett ki. Az időmérőedzés legnagyobb meglepetését a két Ferrari pilóta, Nevr és Power okozta, ugyanis a Clark és a Waite kanyarok között lévő ovális részen, az éppen levezetőkörön lévő pilóta az ideális éven kocsikázott, amikor a csapattársa tűnt fel a tükörben. Ekkor megpróbálta elrántani onnan az autót, csak pont rosszkor, ugyanis a hátulról érkező Úriember is pont ugyan arra mozdult. Szana-szét törték mindkét autót. Tbenci -t ráadásként még kizárta a rendszer is, durván 7 perccel a vége előtt.

A végjáték azonban úgy alakult, hogy az időmérőedzést Légycsapó tudta kiautózni, egy 1:21.506 -os idővel. Az időmérőedzés további végeredménye:

A verseny napján a pilóták egy felhős, de ettől függetlenül kifejezetten napos délutánra ébredhettek. A felvezetőkör után a H Liga hősei elfoglalhatták a rajtpozíciójukat. A rajtot szemmel láthatóan Lendvai “Lezsó” Zsolt kapta el, ám a helyzet úgy hozta, hogy ettől függetlenül két pozíciót elbukott. Légycsapó megtartotta a vezető pozícióját, Tw1c3 is, azonban Sevik felcsúszott a 3. helyre, amivel két pozíciót javított a rajtpozíciójához képest. A versenyen először Tomi, és FerrariBeni estek ki.

Az első komolyabb balesetre a második kör elejéig kellett várni, ugyanis ekkor Tbenci egy rettenetesen elbaltázott féktávot követően Woodogisti -t kitúrta, amikor pedig visszament a pályára, az egyik Ferrari szárnyát törte meg. A balesetekből volt még néhány a verseny folyamá, de ahhoz képest, hogy néhányan mennyire elvakulnak a “H” betű láttán, közel sem volt akkora nagy kavarodás. Négy kör után még mindig Légycsapó vezetett. A legtöbb pozíciót ekkor Cselza javította, szám szerint 9 -et.

Bár a verseny első etapjában Tw1c3 potenciális veszélyként volt jelen Légycsapó életében, a második etapra biztossá vált, hogy Légycsapó tempója ellen nem lehet mit tenni. Magabiztosan, biztató fölénnyel nyerte meg a MIRAGESPORT 4. Szezonjának első versenyét, az Ausztrál nagydíjat. A szezon első dobogójára még felállhatott a jó tempót autózó Tw1c3, és a hatalmasat autózó DavidHUN is, aki egy pozíciót tudott javítani a rajtpozíciójához képest. A legtöbb pozíciót a versenyen Cselza tudta elérni, egészen pontosan nyolc hellyel került előrébb.