MIRAGESPORT 4. Szezon – Bahreini Nagydíj, F Liga (ÖSSZEFOGLALÓ)

Share

A Szombati nap harmadik ligája az F volt. Méltán reménykedhettünk egy izgalmas versenyben, ugyanis az Ausztráliában történteket látva biztató képet festett a versenyzők versenyzői vénájának épsége.

Az F Liga 17 versenyzője vett részt a második versenyen. Elsőként a Red Bullal közlekedő TheNinjonOne hagyta el a boxutcát. Ekkor még Laki, Koblos, Botel, és Ati tette voksát a lágy gumik mellett, rajtuk kívül mindenki szuperlággyal közlekedett. Az első mért kört azonban nem NinjonOne, hanem Atitak nevéhez fűződik, méghozzá egészen pontosan egy 1:26.5 -ös körével. Ezután viszont Dani 1:26.7 -tel megtudta közelíteni az első pozíciót elfoglaló Atitakot. Kettőjükhöz a legközelebb ekkor még Ati, és Piusz állt, ám a 6-7 tizedes különbség továbbra sem volt túlságosan biztató.

A végén azonban úgy bizonyult, hogy az utolsó másodpercben Dani megverte Atitakot, így pedig élete első MIRAGESPORT -os poleját szerezte. A második helyen Atotal végzett, a harmadik pedig G3mB0x lett. Tény, hogy Dani óriásit ment, de valamilyen szinte saját magával tolt ki, ugyanis 3 körös szuperlágy keverékekkel kellett rajtolnia. Az időmérőedzés végeredménye:

A felvezetőkörre 18 óra 32 perckor indultak el a pilóták. Durván két perc után vissza is értek, és elfoglalták a rajtpozíciójukat. Amint megjelentek, aztán eltűntek a piros lámpák, a mezőny nagy sebességgel elrajtolt. Dani nagyon jól kapta el a rajtot, akár csak Atitak. FATER, a Tőle jól megszokott módon annyira lemaradt az előtte lévő 16 embertől, mint a pokol. Mindeközben Atitak nem félt beugrani Dani mellé, mely aztán végül pozitív végkimenetellel ért véget, ugyanis átvette a vezetést. De csak a hatodik kanyarig, ott Dani kőkeményen visszaelőzte a Mercedes pilótáját. Koblos volt az élmezőnyből az egyik, aki a legjobban kezdte a versenyt. A második körben már két pozíciót javított a rajthelyéhez képest. A két Force India pilóta, Riasztó és FATER szintén sziporkáztak, bár Riasztó valamivel jobban űzte az előzések sportját. Joker mindeközben egy hellyel hátrébb csúszott, ám de ekkor még közel nem volt vége a versenynek. A harmadik kör legelején aztán Atitak megpróbálta betenni versenyszemélygépjárművét a Red Bullal közlekedő Úriember mellé, ám Dani hárítani tudott, csak úgy, mint a második alkalommal, a négyes kanyarnál. A hátsóbb részeken óriási négyes kezdett el kibontakozni, Falicsi-Botel, Venom, és FATER személyében. Ezzel egy időben aztán Koblost már Joker próbálta támadni, ám sikeresen vissza tudta verni a támadásokat. Szintén ezzel egy időben Venom és Falicsi kiforgatták egymást.

A negyedik körben Dani még mindig nagyon jól tartotta magát, bár Atitak, és G3mb0X is tartották vele a lépést. Dani a negyedik kör legvégén egyébként kiállt kereket cserélni. Joker, és Koblos közben tovább boldogították egymást, melynek hatására megérkezett rájuk Piusz, és Ati is. Fixer közben valahogyan kicsúszott, Riasztó elment mellette. Az ötödik kör legvégén G3mb0X kamatoztatta ERS előnyét, pokolian közel tudta tartani az autót Atitakhoz, ám Ő a kör végén kiállt kereket cserélni. Közben a Joker-Koblos-Piusz-Ati négyes elvolt egymással, gyönyörű négyes csatát varázsoltak elénk. Az óriás csaták ellenére, a hetedik körig “csak” Dániel, és Venom esett ki. A hetedik kör legvégén egyébként G3mbox -ék is a kiállás mellett voksoltak. A kiállók közül mindenki két kiállással “játszott”.

A 10. körben a Force India kettős, Riasztó és Fater vezette a versenyt, akik teljesen fordított taktikán tartózkodtak a mezőnyhöz viszonyítva. Ám az előny nem tartott sokáig, Dani, és Atitak nem túlságosan hosszú idő alatt érték utol az előbb említett kettőst.

A 12. körben Falicsi félig kilökte Lakit, így pedig Joker megérkezett rájuk, és így időt nyert azzal, hogy nem igazán tartották fel, mert hogy a lökdösődés hatására viszonylag könnyen kitudta kerülni a párost. Közben egyébként (először) Fater, később pedig Riasztó is kiállt kereket cserélni. Előbbi a 12. utóbbi a 9. helyre tért vissza a kiállást követően. Érdekesség, hogy Fater a lágy keverék után egy újabb szett lágyat kapott a Force Indiájára. Riasztó egyébként igen hamar magáévá tette a 8. pozíciót, ám Koblos azért nem adta olyan könnyen a helyezést, oda-vissza előzgették egymást jó pár kanyaron, illetve körön át. Mindeközben Atitak már bőven egy másodpercen belül tudta tartani az autóját Danihoz képest. Idővel aztán meg is tudta előzni a Red Bull pilótáját, és bár sokáig csatáztak, maradt a sorrend egy ideig. A 18. körben aztán teljesen egyszerre álltak ki kereket cserélni. Amint elhagyták a boxutcát, a legutolsó etapot megkezdvén versenghettek egymással.

A győzelemért folyó csatába a végén még G3mb0X is beszállt, az utolsó 8 körre felpakolta a szuperlágy keverékeket, és vadul az első két helyezett után lódult. Mondjuk a boxutcát igen neccesen hagyta el, Riasztó elé mindössze 2 tizeddel ért vissza. Egyből a mély vízbe került tehát a kiállást követően, de sikerült elhárítania minden érkező veszélyt. Közben az utolsó pontszerző helyért brutálisan nagy csata folyt FATER, és Botel között, ám nem túlságosan sokáig, köszönhetően FATER nagyszerű védekezési mechanizmusának.

A 28. körben, mindösszesen egy körrel a vége előtt Laki a pálya legveszélyesebb (12) kanyarjában elveszítette uralmát az autója felett, és így aztán a falban kötött ki. A 29. kört Atitak kezdte meg elsőnek, hiszen Ő volt az élen. Mögötte Dani közlekedett 1,6 másodperces lemaradásban. Az utolsó kör nem tartogatott már drámát, Atitak a létező legnagyobb higgadtságban nyerte meg a versenyt, 1,9 másodperccel az időmérőedzést megnyerő Dani előtt. G3mb0X volt az utolsó ember, aki felállhatott a dobogóra. A nap versenyzője Riasztó lett. Az F Liga versenyének a végeredménye: