MIRAGESPORT 4. Szezon – E Liga, Bahrein Nagydíj (ÖSSZEFOGLALÓ)

Share

A Szombati nap utolsó ligája, az E liga volt a következő, mely egy 18 perces időmérőedzéssel, és egy nagyon komoly versennyel szolgált nekünk. A ligát egy új kommentátorpáros, Berci, és Csdobak vette kezelésbe. 20 óra 10 perckor felbőgtek a Szombati napon utoljára az autók motorjai. Ez a hang pedig csak egyet jelentett: 20 jelenlévő versenyző meg fogja kezdeni a versengést az elérhető legjobb pozíciókért.

Elsőként MS Deniz hagyta el a boxutcát. Az első mért kör is az Ő nevéhez fűződött, egészen pontosan egy 1:27:132 -et autózott, amely ugyan nyitánynak a többiekhez képest nem volt rossz, de a többi liga környitányaihoz képest nem volt túlságosan egészséges. Bár, az E ligában a egyelőre senki nem akarta ekkor még megelőzni. Egészen a verseny 8. percéig kellett várni, hogy Denizt valaki megelőzze. Mosómedve követte el ezt a “bűntettet”, méghozzá 2 tizeddel megverve az előbb említett Sauberes pilótát.

Mosómedve még tovább tudott javítani az idején, egészen pontosan 1:26.829 -ig jutott, ami végül számára a pole pozíciót eredményezte. A második Deniz, a harmadik pedig Egon lett. Muszáj még megemlíteni MateGamert is, aki lágy gumival a maga 1:27.1 -es körével a hatodik pozícióba kvalifikálta magát. A 4. szezon Bahreini Nagydíjának időmérő edzésének a végeredménye:

20 óra 30 perckor kezdődött meg a Szombati nap utolsó felvezetőköre. Mosómedve legelőről, míg az időmérős eltiltást elszenvedő Zsozsó leghátulról várhatta a rajtot. Az első tízen belül MateGamer kivételével mindenki szuperlággyal indult, az előbb említett pilóta ugyebár a lágy keverék mellett tette le a voksát. Akár csak a top 10 -en kívül lévő Úriemberek mindegyike, leszámítva Názáreti Jézust a szuperlágy keverékkel. Durván három perccel később, amikor visszatértek a rajtrácsra a pilóták, szépen intettek még egy utolsót a tribünön ülő pipiknek, aztán a gombjukat a megfelelő gombra helyezték. Berci utasításának eleget téve kikötötték a biztonsági övüket, majd elrajtoltak. Mosómedve jól kapta el a rajtot, de Deniz még jobban, aki szépen el is fordult elsőnek, bár igen csak meg kellett szenvednie azért a bizonyos pozícióért. Mosómedve a hármas kanyarban megpróbálta visszaelőzni Denizt. Közben a hátsó részeken feltűnhetett, hogy Thomas és Bálint kitúrták egymást a pályáról. Szerencsére sem virtuális, sem pedig fizikai biztonsági autóra nem volt szükség. MateGamer remekvését L1oN tette jóformán tönkre, egy igen vakmerő előzéssel. Finoman kiterelte a pályáról a rózsaszín autóval közlekedő Úriember, a versenyzést viszont mindketten tovább folytathatták. Az 1-es 2 -es kanyarkombináció első áldozata Lorinc volt, aki ugyan az autót nem törte össze, ám értékes pozíciókat egyértelműen veszített.

A harmadik körben járva, az első DRS lehetőségek használatának reményében Mosómedve mindenféle létező oldalról megpróbálta megelőzni Denizt. A harmadik kör legvégén, pontosabban a negyedik legelején tovább próbálkozhatott, ám ott még nem jrát sikerrel. A Ferrari pilótája nagyon komoly előzési célokkal üldözte a szintén Ferrari motorral közlekedő Deniz -t. A negyedik körben aztán, a második DRS zónánál ismételten megpróbált minden lehetséges íven elmenni Mosómedve, még a félelmetes 12 -es kanyarban is egymás meleltt autóztak. A pályán lévő utolsó kanyarnál aztán megpróbált egy nagyon hamar visszaváltás, majd gázadással pozíciót nyerni Mosómedvével szemben, ám balszerencsés volt a dolog, mert az autó hátulja elindult világot látni, sőt, még a mögötte autózó Egon telibe is kapta, így pedig az első szárnyának a jobb oldala megszűnt létezni. Kiállásra kényszerült az addig nagyszerű párharcot vívó Deniz. A hátsóbb részeken B.L, ITheSheild, és Dr Booth is harcoltak egymással, sőt, előttük is feltűntek már a pilóták, szóval mondhatni, hogy egy pokolian jó hatos alakult ki. A kör legvégén tudtuk meg, hogy Egon bal első szárnyvéglapja igen csak hiányzik. Ezért aztán Ő is kiállt a boxba, ám túl gyorsan ment be, így kapott egy 5 másodperces stop & go büntetést. A kiállást követően elég sokkal került Deniz mögé. Mindeközben Mosómedve már 4,9 másodperces előnnyel vezette a versenyt.

Csoki a rettegett 12. kanyarban elvesztette uralmát autója felett, így aztán az új közepes pacskerekkel a falban végezte. Ráadásul az az előbb említett “új pacsker” még az autó orrára is felmászott, egy az egyben kitört a felfüggesztés. Ugyan ebben a körben MateGamer megelőzte Mizsét az utolsó DRS Zóna előtt, így pedig a Ferrari pilótája vissza tudta előzni a szintúgy Ferrari motorral autózó MateGamert, méghozzá nem is akármilyen módon. Úgy körbeautózta, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A hátsó részeken aztán L1oN és MS Bálint egy igen veszélyes játékot játszottak, ide-oda pofozgatták egymást, aminek a végén aztán Bálint a falban kötött ki. Mondhatni, hogy nem ez volt a Szombati nap legkorrektebb megnyilvánulása. Közben egyébként kiállt Mosómedve is kereket cserélni, így pedig a fordított taktikán lévők vették át az uralmat a pályán. WellGold ment elől, MateGamer követte Őt, aztán mögötte autózott még B.L, és Mizse is. Mosómedve a 14. körben vette vissza az első helyét, ugyanis az előbb említett úriemberek kiálltak kereket cserélni. Viszont WellGold -nak nagyon jól jött ki a lépés, mindösszesen 5 másodperccel érkezett vissza Mosómedve mögé, aki ugyebár ki fog állni kereket cserélni még egyszer, sőt, még a második helyen tartózkodó Thomasra is várt egy kiállás. Illetőleg MateGamer is jó helyen autókázott, nem volt sokkal messzebb Ő sem Thomastól.

A kiállásokat követően Deniz és Mosómedve ismét egymásra találtak, sőt, még Zsozsó és becsatlakozott a buliba, melynek aztán az lett a vége, hogy Mosómedve első szárnyának egy darabja letört a Ferrariról. Mindeközben már több, mint 15 másodpercre voltak az első helyen autózó WellGoldtól. Pár másodperccel később aztán Zsozsó (pontosabban az autója) a falból lógott ki. Mosómedve közben bejött aboxba, első szárnyat cseréltek nála. Ez pedig azt jelentette, hogy Ő “hivatalosan” is kiszáll az első helyért folytatott csatából.

Nyolc darab körrel a vége előtt Deniz jóformán sehol nem volt a dobogósokhoz képest, sőt, még Thomas is elé került a kiállásokat követően. Aztán a hátralévő körökben sem sikerült jobban megközelíteni sem WellGoldot, sem pedig a dobogósokat. Bár Deniz 6. pozíciója annyira nem volt rossz, Mosómedve kiesése, illetve kilépése már hordozott magával némi szomorúságot.

A versenyt végül az óriási teljesítményt nyújtó, brutálisan jó versenyt futó WellGold nyerte meg. Mögötte végzett MateGamer, és bár B.L ért be harmadik helyen, a büntetéseknek köszönhetően Thomas végzett hivatalosan a harmadik helyen, sőt, szegényt B.L -t még Deniz is megelőzte. A 4. Szezon Bahreini nagydíjának a végeredménye innen, a G Ligából: