MIRAGESPORT 4. Szezon – G Liga, Bahreini Nagydíj (ÖSSZEFOGLALÓ)

Share

A második verseny következett a Hermann Tilke által tervezett pályán. A H Liga letudta a kötelezőt, most a G -n (pontosabban a G liga pilótáin) volt a sor, hogy a lehető legjobb versenyt hozzák el virtuálisan a nappalinkba.

A G Liga versenyautóinak motorjai 16 óra 8 perckor bőgtek fel először. Az első szabályos mért kört Nixcaptain teljesítette, de Vinox szinte egyből le is taszította az ideiglenes első helyről, sőt, még Deadbye is gyorsabb kört jött. Bár tény, hogy Nixcaptain lágy gumikon teljesítette az első megmérettetést. Rajta kívül még Anyodin, Pertarta, Seti, Laowen, és Kornél is lágy gumikon volt. Rajtuk kívül ekkor még LMNT4L, Vinox, Lacimen, Deadbye, Levix, Tbalazs, Dujcsika, Gomez, és Norbert tartózkodott más keveréken. LMNT4L közepes keveréken volt, míg az utána említett Úriemberek szuperlágyon tartózkodtak.

Az időmérőedzést végül Seti nyerte meg, a maga 1:26.5-ös körével. A G Liga Bahreini időmérőedzésének a végeredménye:

A felvezetőkör megkezdésekor tehát Seti tartózkodott az első pozícióban. Az első pár kanyar után a rendszer visszapakolta a rajtrácsra Nixcaptaint Anyodint, DuJcsikát, és Levixet. Ők tehát hideg gumikról várhatták a rajtot, de előbb értelemszerűen azt, hogy a többiek visszaérkezzenek az időmérőedzésen elért pozíciójukhoz. Amint elérkezett ez a pillanat, mindenki elfoglalta a helyét. A piros lámpák elalvása után Levix kiugrott a rajtnál, az első kanyart viszont nagyjából mindenki túlélte, viszont a másodikat viszont nem egészen sikerült túlságosan jól. Szegény Levix kicsúszott, aztán két kanyarral később LMNT4L és Anyodin is a falban végezte, viszont szerencsére mindenki folytatni tudta a versenyét. A harmadik kör megkezdésekor a két Force India pilóta, Laowen és Vinox vették célba Laciment, ám végül Vinox húzta a létező legrövidebbet, ugyanis összeakadt az első szárnya a Red Bull hátsó kerekével, és ennek hatására ki is csúszott. Seti mindeközben már közel 4 másodperccel vezette a versenyt. Ám mögötte a különbségek egy 1 másodpercet sem ütötték meg (Laowen előnyét leszámítva), ugyanis a harmadik pozícióért óriási csata folyt.

Ám a pálya Ördöge nyitva tartotta a szemeit. Ezért is történhetett meg az, hogy Seti első szárnyának egy jelentős darabja letörjön az autóról. Muszáj volt a boxkiállás mellett döntenie a Red Bull pilótájának, melynek hatására aztán mindösszesen csak a 8. helyre ért vissza. Elkezdhette a nagybetűs felzárkózást.

A 16. körben csúcsosodott ki a Deadby és Tbalazs között lévő csata. Az első kanyarban megpróbálták eldönteni a dolgokat, ám ez nem sikerült. Aztán az összes létező kanyarban szintén megpróbálkoztak mindenfélével. A következő körben szintén eljátszották ugyan ezt, ám ezúttal is Deadbye tudott egyelőre lépéselőnyt tartani az ellenféllel szemben, szóval mondhatni, hogy izgalmasnak bizonyult kettőjük harca. Nem sokkal később, a második helyért folytatott csatát aztán átvette Snipa és Seti. Gigászi csatát vívtak Ők ketten az utolsó körökben. Seti végül elment Snipa mellett, de egy nagyon erős kanyarlevágás után a rendszer egy 5 másodperces stop & go büntetést adott neki.

A versenyt végül az óriási versenyt teljesítő Laowen nyerte meg, Deadbye és Seti kettőse előtt. A G Liga Bahreini nagydíjának a végeredménye: