A liga: Mercedes kettős győzelem!

Share

A 2018-as játék utolsó Kínai Nagydíja is tartogatott bőven izgalmakat, körrekordokat és remek előzéseket. A “B” ligával ellentétben a nagyfiúk megúszták az esőt, száraz időmérőn és versenyen kellett megmutatniuk legjobbjukat.

Az időmérő edzést Chris nyerte 1:29.471-es idővel, ultralágy gumikon. Ez egyébként a hétvége legjobb ideje volt. Őt a két Toro Rosso, Rmate és NorbY követte.

Chris mindenféle probléma vagy csata nélkül fordult el az első helyen, míg Rmate a “csiga” után elvérzett, nem úgy, mint Sztív aki a lágy gumikkal azonnal a második helyre ugrott fel, de Bala is 4 helyet tudott javítani a rajt után.

Nem volt eseménytelen az előző “A” liga bajnokának futama, Hellájc nagyon rossz helyen akadt össze SKR Péterrel és utóbbinak ez a versenyébe került. Nem sokkal később a Ferrari pilótája Rolus Rolanddal találkozott a kiállások után, aki hírhedt az agresszív védekezéséről és ez ezúttal sem volt másképp. A címvédőnek óriási erőfeszítésekre volt szüksége ahhoz, hogy megelőzze a Sauber pilótáját.

A verseny 22. körében Söndör és Bala csapott össze, előbbi sokkal frissebb lágy, míg utóbbi egy kopottak közepes keverékkel autózott. A Renault pilótája azonban nem ijedt meg a feladattól, óriásit védekezett Söndör ellen, sokáig kerék a keréken harcoltak egymással, rég láttuk ilyen agresszívnak és határozottnak Balát. Söndör azonban nagy nehezen átrágta magát rajta, és elkezdhette a felzárkózást Chrisre, akit elég volt 3 másodpercen belülre megközelítenie, ugyanis Bala csapattársának volt egy 3 másodperces büntetése. Sokáig úgy tűnt, hogy a Renault pilóta megtudja tartani dobogós helyezését, azonban Söndör valami elképesztő utolsó két kört rakott össze és tized híján megszerezte a dobogó legalsó fokát.