C liga: AceBandit okos taktikával győzött, kérdéses a második és harmadik hely

Share

A Miragesport 3. legerősebb ligája 14 órakor kezdte meg az időmérő edzés, borús, de nem esős időjárási körülmények között.  A pole pozíciót idén először a Toro Rosso pilótája, Rocky szerezte meg, Imperien és FuBence előtt.

A rajtnál Rocky kiválóan jött el, egy darabig volt csak kérdéses, hogy Imperien eltud-e menni mellette, végül a Ferraris besorolt. Mögöttük FuBence borzalmasan helyezkedett és azonnal 3 pozíciót veszített. Az első körben tehát Rock, Imperien és Gelesztapásztor volt az első hármas.

AceBandit rendületlenül jött előre a lágy gumikon és már a pályán sikerült megelőznie az előtte ultralággyal indulókat, beleértve Rockyt is. Ez az előzés kulcsfontosságú volt a Haas pilótájától. Imperien taktikája nem sült el valami jól, egészen a 17. körig nyújtotta a lágy gumis etapját, így a kiállás után a mezőny hátsó részéig esett vissza, míg csapattársa beverekedte magát a top-3-ba, Rocky és AceBandit mögé.

A 21. körben láthattuk a hétvége előzését, Gyurma ment el a hosszú egyenes féktávján két autó mellett, majd Diesel össze is ütközött Gelesztapásztorral, ezzel mindkettejük versenye véget ért…

Satoshi és ChriS eközben csatáztak a 4. pozícióért, de valamiért a Renault pilótája rendszeresen belehibázott a döntő pillanatokban, ennek köszönhetően Ádám is Sony is felért rájuk. Előbbi (Ádám) be is ment Satoshi mellé, aki egy picit figyelmetlen volt és féktávon húzta be az autót a Red Bull elé.

A 25. körben végül megtört a jég… ChriS hibázott és Satoshi után Ádám is elment mellette. A Mercedes pilótája érthetetlen okokból elég gyenge ívet választott a védekezéshez. Satoshi azonban nem sokáig örülhetett, Ádám a következő kör közepén már meg is előzte a Renault-t. ChriS teljesen szétesett és végül Sony is megelőzte, ezzel a Williams pilótája tapadt is Satoshira.

Az utolsó körökben Micsu utolérte Rockyt, a Toro Rosso pilótájának autója egyszercsak visszaugrott a pályán és Micsu elment mellette, de Rocky az utolsó kanyarban kilökte őt… Mentségére szóljon, hogy a célvonal előtt szinte megállt, hogy bevárja a Ferrarit, melynek eredménye az lett, hogy ő is megállt és egymásra vártak. A végeredmény végül AceBandit, Rocky és Micsu lett. De utóbbi kettő helyezése még kérdéses…