E liga: WellGold nyerte a szombati nap utolsó versenyét

Share

Az F ligával párhuzamosan került megrendezésre a szombati nap utolsó versenye, azaz az “E” liga. Az időjárás itt is napos volt, forró aszfalttal. Minden adott volt egy kiváló versenyhez.

D33zY-nek sikerült egyedül 1:31-es idő alá bemenni az időmérő edzésen, a Toro Rosso pilótája 1:30.739-es idővel hódította el a pole pozíciót, őt Thomas és Csoki követte. Az első pilóta aki nem az ultralágyakat választotta a hatodik helyről induló Deníz volt. Közepes keverékeket egyedül egy pilóta választott: WellGold… khm..

Várható volt, hogy nem fogunk unatkozni… Thomas azonnal dűlőre akarta vinni és megmutatta, miért a Red Bull az erősebb bika, legalábbis az első körben. A csigából kijövet Lion a falban végezte, míg Zsozsó a Toro Rossóval egy óriási divebombbal gondoskodott az izgalmakról és a bizottsági tagok munkájáról (szerencsére senki sem esett ki).

Az egyetlen közepes keverékeken kvalifikáló WellGold végül úgy döntött, hogy a lágyakkal vág neki a futamnak, ami abszolút kifizetődő volt, hiszen már az első körben -kapaszkodjunk meg- az ÖTÖDIK helyen találta magát. Óriási felzárkózás és remek helyzetkihasználás volt ez a Williams pilótájától.

WellGold és Deníz csatázhattak volna az első helyért, azonban a kiállásoknál Deníz túl agresszív volt Thomassal szemben és a csigában kiütötték egymást, így a Williams pilótája óriási előnyre tett szert, mely végül a győzelemhez is segítette.