Négyből három – G Liga, Baku összefoglaló

Share

A “H” liga versenyének leintése után gyors pályatakarítás következett a letört karbondarabok miatt, hogy a “G” liga résztvevői is a lehető legjobb körülmények között vághassanak neki a 18 perces időmérőnek és a 26 körös versenytávnak.

A nyitófutamon megtörténtek a pálya jellegéből adódó események…. a versenyben lévők száma a versenytávval egyenes arányosságban fogytak egy ideig, de azért volt kinek pontokat is osztani a kockás zászló után. Ennek tudatában vágott neki 18 versenyző az időmérő edzésnek a 16:00-kor rajtoló “G” ligában.

Az ég felé tekintve fenyegető fellegek köszöntek vissza. A résztvevők a a választható slickekre változatosan voksoltak, a lágytól az ultralágyig minden megjelent az első próbálkozásoknál. Deadbye, a Haas versenyzője hagyta el a garázst elsőként és a leglágyabb gumikon magához is ragadta az ideiglenes pole pozíciót.

Tbalazs0001 volt az első és néhány perccel később STR | Gomez a második áldozata az aszfaltcsíkot határoló falnak, így ők nem is folytathatták a kvalifikációt. Az újoncok – név szerint ptamas00, Ábi és Avangerboy – ígéretesen kezdtek, olyannyira, hogy ptamas00 élre is állt. Az utolsó 2 percben már mindenki a lila oldalfalú abroncsokon próbálkozott, de meglepetésre szinte senki nem javított pozícióján. Nagy meglepetésre egy újonc szerezte meg a pole pozíciót, a bajnokságot toronymagasan vezető Seti1972 “csak” az 5. pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását.

A rajtra már napsütéses idő várta a pilótákat. A TOP10 kivételével mindenki valamelyik keményebb gumikeveréket választotta, így izgalmas stratégiai harcra számíthattunk.

Óvatosra vették a figurát és bár a 2-es kanyar kicsit szűknek bizonyult, de nagyobb gond nélkül túlélték. LMNT4L kiugrott a rajtnál, ezért áthajtásos büntetésben részesítette a versenybíróság. Első kiesőnk Snipa, a Ferrari versenyzője volt, de két körön belül Ábi, envy és Anyodin is feladta a küzdelmet. Az élen haladó ptamas00 meglepetésre már a 4. körben lágy gumikra váltott és nagy tempóban üldözőbe vette az élen autózókat. 7. kör…. újabb 6 kieső (norbert.k1977, STR | Gomez, Lacimen1, Vinox(V.L), DuJcsika és STR | Peterta)

8, azaz NYOLC versenyző maradt pályán és még 20 kör volt hátra a versenytávból. Ez azt jelentette, hogy az utolsó helyen autózó MS Laowennek egyéb dolga sem volt, mint a 4 pontért eljutni a 21. körig. A McLarenes ptamas00 és az éllovas Seti1972 senkitől sem zavartatva üldözték egymást, előbbi lágy, utóbbi szuperlágy abroncsokon autózva. A 3. helyezett Deadbye már 9mp hátrányban követte őket és még mindenkit vártak egy kerékcserére. A 13. kör végén az élen helycsere történt, miután Seti1972 a piros oldalfalú gumik utolsó erejével sikeresen előzött.

A 17. körben kezdődtek a bonyodalmak, amikoris a vezető páros egyszerre jött a boxba és mindketten 5mp-es stop&go büntetésben részesültek, ráadásul ptamas00 szárnya meg is sérült, amit a csapat még használhatónak ítélt és nem cserélték. Seti1972 ekkor kapcsolt rá és elkezdte növelni előnyét. MS Deadbye 8 körre felrakta a friss szuperlágyakat, de a kivezető körén nagyot hibázott és mivel még éppen nem érte el a versenytáv 75%-át, pontot sem ért addigi teljesítménye. A mezőny “túlélői” viszonylag nagy távolságból követték egymást, tervezett boxkiállás már nem volt, így ki is alakult a végeredmény….. vagyis csak majdnem, ugyanis Tbalazs az utolsó métereken falhoz vágta autóját és így 2 pozíciót bukva megörökölte a 7. helyért járó 4 pontot: