A liga: Vigyázat, eső veszély!

Share

Miragesport – A Liga – Baku

Kellemes napsütésre érkeztek meg a pilóták Azerbajdzsánba Bakuba a hétvégén esedékes Miragesport A liga 4. futamára. 2 ember kivételével mindenki megjelent. Újoncot avatott a liga Bakuban hisz Padlófűtést köszönthették aki a B ligából került fel. Emellett egy másik újon is debütált mégpedig WHOAMI aki a Haas színeit öltötte magára.

Időmérő:

Nem kellett sokat várni az első nagyobb meglepetésre. Mirageeputo csúszott bele a falba ezzel idejekorán befejezte az időmérőt és a legutolsó helyről kényszerült indulni. Szkály, aki az A liga előtt TimeTrialban világrekordkört ment- 1.36.224-es idővel a pole pozíciót kibérelte, mögötte bő 5 tizeddel a Williams-es Zo-ren foglalt állást, majd Hellájc csupán 10 ezreddel lemaradva a harmadik rajtkockából indult.

Időmérős eredmény:

Verseny:

Ahogy a Tegnap esti D liga úgy a mai A liga se maradhatott el 2. kanyaros incidens nélkül. Szerencsére senki sem esett ki ámbár Padlófűtés megforgott így visszaesett az utolsó helyre.

A 4. körben az egyik nagy név dobta el az autóját. Sztív csúszott neki a falnak a 3. kanyarban.

A futam 14. körére megérkezett egy elég erős eső ami a 15. körre felerősödött. Ez annyira megkavarta a felállást hogy Ákos felkente a falra a Red Bullt, Söndör 5 másodperces Stop & Go-t, mirageeputo meg áthajtásos büntetést kapott ráadásul a Safety Car is akcióba lendült Bernd Mayländerrel a volánnál.

Az újra indításnál California az 1. kanyar kijáratánál megforgott majd fel is adta a versenyt.

Szkálynak a jobb szárnyvéglapja az utolsó körökre letört így kialakult egy 4-es boj akik egytől egyig az 1. helyért harcoltak.

Berci jött ki a legjobban a helyzetből ő vitte el az 1. helyet mögötte Hellájc futott be utána Szkály futott be.

Szkály a végén felkente a falra Padlófűtést, így Padlófűtés csak 1 pontot kapott mert Bala már nem tudta megelőzni.

A nap versenyzője szavazást Berci nyerte mondhatni jogosan.

Végeredény:

Legközelebb két hét múlva szombaton lesz rendezve Miragesport futam, de nem Spanyolországban hanem Kanadában az idő szűkössége miatt amit az F1 2019 játék korai megjelenése okozta.
Remek futamot tudhatunk magunk mögött szoros lett a vége. Soha rosszabbat!

Adio!

S.Z.