D, mint dráma liga! Sz.Laci tripla, Bence blama

Share

A vasárnapi nap első versenye száraz körülmények között zajlott, mely természetesen nem azt jelentette, hogy eseménytelen futamunk lesz. Bakuban? Kizárt!

Húsleves és rántotthús helyett Mart1n inkább megszerezte a pole pozíciót a Toro Rossóval, Sz.Laci és a “lefokozott” Burkos előtt.

Mart1nnak úgy néz ki nem túl jó ómen a pole pozíció, valamiért nem tudja kezelni az első rajt kockából áradó nyomást, Laci és Bence szinte rögtön megelőzte őt, esélyt sem adva annak, hogy a Toro Rosso elhúzzon az első etapon.

Nem kezdtek jól a McLarenek, és akkor még finoman is fogalmaztunk. A két narancssárga srác a 2-es kanyarban akadtak össze, ezzel visszaestek a 14-15. pozícióba. Ezzel szemben a Ferrarik nagyot rajtoltak, Hurricane 5, Soma 6 helyet jött előre az első körben.

Ahogy a cím is mondja: D, mint dráma liga! A főszereplő ezúttal Mart1n volt, aki a második körben forgott meg és ment bele a falba.. Hát na, poleból nyerni? Minek?

A következő körök Bence és Sz.Laci csatájától voltak hangosak, a két versenyző oda-vissza előzgette egymást, míg a 7. körben Bence ultralágy gumijai elfogytak és megkapta a szuperlágy abroncsokon autózó Márkót a nyakába. Ha van “Márió a harmonikás”, akkor van “Márkó a billentyűs is”, ám úgy néz ki utóbbi ujjai nem olyan ügyesek. A Mercedes pilótája egy picit túllihegte és a célegyenesre “ráfordítóban” összetörte az autóját. Pedig ígéretes volt…

Hurricane szolgáltatta a következő adag drámát, a Ferrari pilótája a 3. helyen autózott, amikor egyszerűen csak lecsatlakozott a szerverről. Próbált visszacsatlakozni, de mindvégig sikertelenül…

A 20. körben Angyalosi és Bence csatáztak a harmadik helyért, amikor utóbbi a célegyenesben egyszerűen a boxutca falának vezette autóját, ezzel nagyon értékes pontokat veszített ő is és a Renault is.

Az utolsó körben Angyalosi lemásolta Bottas manőverét Stroll ellen és a leintés előtt pár méterrel előzte meg Kisbizsut, azonban hozzá kell tenni, hogy enélkül is Angyalosi lett volna a második, Kisbizsu büntetésének köszönhetően.