F liga: Atitak esőben és szárazon is verhetetlen volt!

Share

Az F liga időmérő edzése szakadó esőben kezdődött, majd majdnem szárazon fejeződött be. A versenyt megúszták szárazon a versenyzők…

Viszonylag nagy meglepetésre Atitak és Gembox a leggyorsabb, ám leggyorsabban is kopó abroncsokat választották, ezzel borítékolva a két kiállásos versenyt.

A rajtnál hozták is a kötelezőt, simán eljöttek a többiektől egészen a második kanyarig, ahol Joker Renaul-ja egyszerűen keresztbe csúszott és letörte Gembox szárnyának egy részét.  A Toro Rosso pilótája ezután nem is tudta tartani a lépést Atitakkal, a hetedik körben már hét másodperces hátránya volt.

Atitak állt ki először a boxba, balszerencséjére pont az ötödik helyért csatázó Dani és Ati mögé jött vissza. A feladat egyértelmű, de nem egyszerű: Megelőzni mindenkit, hisz két kiálláson van, nem hagyhat előnyt Gemboxnak. Olyannyira nem volt egyszerű dolog ez, hogy Dani a Red Bullal előbb előzte meg Atit… Atitaknak innentől a Ferrarit kellett üldöznie. Az idő fogy, a gumi fogy… 5 kör szenvedés után átlépett a Ferrarin és megkezdhette a felzárkózást…

A többiek kiállása után Atitak végül visszaállt az élre a Mercedesszel, a probléma csupán annyi volt, hogy neki még egy kiállása hátra volt, míg a többiek már nem jöttek be kereket cserélni. A Mercedes pilótája azonban akkora előnyt tudott kiautózni magának, hogy simán visszajött a második helyre, épphogy 2 másodperces hátrányban Gembox mögé. Ez innentől kezdve neki könnyű volt, semmi esélye nem volt Gemboxnak.