Ötből négy – A G Liga Kanadai összefoglalója

Share

A H Liga izgalmas, rengeteg fordulattal rendelkező versenye után a G Ligás srácokon volt a sor, hogy megmutassák, az egy hetes kihagyás alatt mennyire töltötték hasznosan az időt. Az időmérőedzés 16 óra 5 perckor vette kezdetét, az első mért kört pedig MS Deadbye produkálta. A 17 résztvevő névsora jóformán egy szivárvány színeihez hasonlított. A versenyzők egy része ultralágy, míg a másik a hiperlágy keverékkel próbálkozott. Egyedül Anyodin tette fel a szuperlágy keveréket, ám azok a körök csak installációsak voltak.

Az időmérő végén a pole -ért folytatott csata nyertese még közel sem volt megtippelhető. Bár Seti 2 tizedes előnnyel rendelkezett, a mögötte tartózkodó Tbalazs -zsal szemben, ám mögötte, az ötödik helyig ezredeken, századokon belül voltak egymáshoz képest a pilóták, ami valljuk be: igen csak kicsi különbség. A végjátékban viszont AvangerBoy, az újonc fiú, hatalmas meglepetést okozva megnyerte a G Liga Kanadai időmérőedzését, a második helyre Deadbye ért oda, a harmadikra pedig Seti tudott odaférkőzni. Az időmérőedzés végeredménye:

A versenyre áttérvén aztán ismételten mindenkinek leszakadt az arca: esik az eső! Méghozzá igen csak intenzíven. Bár hozzá kell tenni, hogy annyira azért nem volt vészes a helyzet, “csak” az átmeneti esőgumik kerültek elő. A felvezetőkörön a pilóták megtapasztalhatták a megváltozott körülmény okozta nehézségeket, aztán a rajtrácsra visszatérvén már kikerekedett szemekkel várhatták a rajtot.

A rajt 16 óra 29 perckor történt meg. AvangerBoy jól jött el, ám LMNT4L már kevésbé, majdnem a falban végezte. Seti a rajtot követően 1 pozíciót javított, Ő üldözhette a Williams -szel közlekedő fiút. Mindeközben LMNT4L egyre csak nyerte vissza a pozíciókat, rövid időn belül Laowen -t is levadászta, bár ez egy igen veszélyes manőver volt, de szerencsére mindenki megúszta a komolyabb következményeket. Aztán néhány körrel később LMNT4L már nem volt ilyen szerencsés, nekirobbant a híres-neves bajnokok falának. Ugyan ebben a körben Deadbye és Lacimen csatározása csúcsosodott ki, ám nem túlságosan sokáig, mert hogy Laci megforgott.

Elkezdett száradni a pálya, melynek köszönhetően a 6. kör környékén a pilóták ki is álltak kereket cserélni. TBalazs is így tett, csak hát Ő szegény nem a száraz keverékű gumik közül választott, hanem feltett még egy szett átmenetit. Érthető módon a következő körben kiállt ismételten, ekkor már szuperlágy keverékért.

Az esős körülményről történő átállás megviselte a mezőnyt, sőt, Snipa még egy gyönyörű drift-bemutatót is tartott, melynek a végén sajnálatos módon a falban végezte, bár nem véglegesen. Snipa szenvedése közben az 5. helyért tovább ment a csata. A pozíciót birtokló Envy -nek jelezte Ábi, LMNT4L, és Vinox is, hogy nagyon szeretne helyet cserélni vele. Csak hát, Envy -nek is volt hozzá egy-két hozzáfűznivalója, nagyszerűen védekezett, de a mögötte közlekedő Sauberek nagyon, nagyon komoly veszélyt jelentettek. Bár LMNT4L -ra potenciális veszélyt jelentett Vinox, aki nagyon hamar felküzdötte magát. Envy a 11. körben vérzett el az egyik Sauber (Ábi) ellen. Bár Ábi megelőzte Envy -t, túlságosan elnyúlni nem tudott, sőt, egyszer még szó szerint meg is tolta Envy. Amikor aztán sikerült visszaelőzni, jött a felzárkózás, és a hajtűkanyarban visszaelőzte a Mercedes pilótáját. Közben Vinox járt a legjobban, elment LMNT4L, Ábi, és Envy mellett is. Bár, a story teljes létjogosultságához hozzá kell tenni, hogy LMNT4L kiállt kereket cserélni. Végül egy ideig Laowen kitudta autózni a maga kis előnyét, de az igen hamar eltűnt. Envy visszazárkózott, és szerette volna megszorongatni emberesen a Force India pilótáját. Mögöttük aztá megérkezett Ábi is, és így már hárman voltak esélyesek az 5. helyre. Hármójuk ámokfutása a 16. körig tartott, ugyanis miutn Envy elment Laowen mellett, Laowen a bajnokok falában kötött ki, és az autójának kilógó hátulja miatt Ábi telibe is verte, így pedig igen csak leszakadt a Mercedes -től.

A kockás zászló először Setit találta meg, Ő nyerte meg a G Liga Kanadai nagydíját. Setin, és AvangerBoy on kívül még Deadbye ért oda a dobogóra, bár nem sokkal előzte meg Envyt. A G Liga Kanadai nagydíjának a végeredménye: