Most akkor ki is nevet a végén? – Az E liga Kanadai összefoglalója

Share

Miragesport – E Liga – Montreal

Most akkor ki is nevet a végén?

17 résztvevővel nézett szembe a Miragesport E ligája a Kanadai hétvégének. A hétvégére nem jeleztek esőt ezzel megnyugtatva a kedélyeket hisz előtte a „H”, a „G” és az „F” ligában is beköszönt az eső.

 

IDŐMÉRŐ

Nem ment zökkenő mentesen az időmérő hisz 6 perc volt vissza amikor meg kellett szakítani és ráadásul újra is kellett indítani. Ez sajnos benne van a pakliban így az „1.” időmérő eredményeit figyelmen kívül hagyva rendezték meg a 2. időmérőt. Remek taktikázást láthattunk hisz a TOP 10-ben volt aki Ultrával futott legjobb kört. Legjobban WellGold használta ki az Ultra lágy gumi adta lehetőségeket 1:09.045-ös ideje is ezt támasztja alá igaz „csak” a 4. helyre volt elég. Zsozsó vitte az időmérőt 1:08.530-as idejével mögötte 173 ezreddel lemaradva Lorinc következett, a harmadik rajtkockát pedig B.L bérelte ki magának egy 1:08.935-ös idővel.

 

 

VERSENY

A verseny kezdete előtt megnézve a gumikiosztást Dr.Booth okozott meglepetést, hisz csak a 15. helyről rajtolt, az időmérős eltiltása miatt, mégis felrakta a Hiperlágyat. Zsozsó és Lorinc nem értették meg egymást, koccoltak majd a rajtrácsra kerültek. Ebben a legnagyobb buktató az hogy a gumik hűlnek és nem üzemmeleg állapotról rajtolnak ami akár végzetes is lehet. A rajtot követően szépen jöttek el a pilóták az első kanyarban. Aztán jött a sikán ahol thomas a falban kötött ki magával rántva Csokit. Emellett mizse vesztett rengeteg pozíciót vélhetően megcsúszott ez a közvetítésben sajnos nem látszott. foxy idejekorán fejezte be a versenyt, ő is meglátogatta a falat. Li0N a 11. kör végén a sikánból kijövet forgott meg eléggé szerencsésen hisz nem tört el a felfüggesztés. Csoki a 12. körben nekivágta a falnak ezzel kiszállt a játékból. Ezek után a 21. körig egy átlagosnak mondható futamot láthattunk egy két kerékcserével fűszerezve. Ezt a monotonitást törte meg Lorinc kiesése aki a Bajnokok falára kenődött fel a McLaren-jével. Ezután mizse dobta el az 1. kanyar kigyorsításán. Közeledve a vége felé egyre nagyobb nyomás került a pilótákra. Li0N NÉC-re is vágta az izgalmak közepette. Mosómedve remek teljesítményt mutatva behúzta a versenyt utána MateGamer következett majd Gzy ért be harmadiknak. Mosómedve megnyerte a nap versenyzője szavazást.

 

VÉGSZÓ

Bár Mosómedve tényleg remek teljesítményt mutatott azért nem szabd Dr.Booth-ot se figyelmen kívül hagyni aki remek stratégiával hozta fel magát az 5. helyre. Remek versenyt láthattunk, de hát ez már szinte sablonszöveg. Legközelebb az „E” liga tagjai Ausztriában csapnak össze. Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.