Red Bull 1-2, kaotikus futam, mi kell még? – Az E Liga összefoglalója

Share

Miragesport – E Liga – Spielberg

Red Bull 1-2, kaotikus futam, mi kell még?

14 fős mezőnnyel indult a Miragesport E ligája Ausztriába.  Az előrejelzés az időmérőre nem de a futamra esőt jelzett. Egy újabb izgalmas futam került kilátásba.

 

Mint az előrejelzés sejtette kellemes napsütésben telt az időmérő. Mosómedve megpróbálkozott egy lágy gumis idővel de a nagy elmaradás arra kéztette hogy ultrával is fusson egy kört, amivel feljött a 9. helyre. Átlagos időmérő zajlott ám a végére hatalmas tűzijáték vette kezdetét. d33zY azonban egy 1:04.204-es idővel mindenkit felül múlt. Mosómedve feljött a végére a 2. helyre 64 ezredes lemaradással majd őt Egon követte.

 

Technikai gondok miatt el kellett halasztani a versenyt, ami kicsit kizökkentette a versenyzőket. Majd újabb újra indítás következett ugyanis tévedések követték a tévedéseket, ezzel fokozva az izgalmakat. A felvezető kört Egon és Gzy nem fejezhették be, így a rajtrácsról várták a többieket. Mire lezajlott a felvezetőkör elkezdett csöpörögni az eső. Az első kanyar hozta a formáját, bár szerencsére senkinek se kellett befejeznie a futamot. Zsozsó foxxy és Egon egymásra találtak a 3. körben egymást pofozták mígnem foxxy kénytelen volt elhagyni a pályát. A futam előrehaladtával egyre jobban rázendített az eső. Ez a versenyzők tempóján is elkezdett meglátszani, egyre lassabban vették be a kanyarokat, bár a versenyigazgatóság még biztonságosnak ítélte meg a DRS használatát, ami az jelenti hogy a száraz gumi még gyorsabb. Meglepetésként érte a nézőket d33zY visszavonulása, aki csalódottan érkezett vissza a boxba. Ezután Mosómedve törte rommá az autót aki bevállalt egy korai átmeneti esőgumit. DrBooth döntött talán ha nem a legjobban a cserével hisz alig hogy kijött a boxból máris letiltotta az igazgatóság a DRS-t, ezzel az előkelő 5. helyre került előre. Ezután sajnálatos módon a közvetítés egy darabja el szállt. Ezalatt Zsozsónak kellett be fejeznie a versenyt vélhetően összetörte. Lorinc ellátogatott Narniába, a dupla balos kanyarkombináció után szállt el az autója, ezzel a versenyét is fel kényszerül adnia. Az utolsó körre Mategmaer utolérte Gémy-t, aki hiába védekezett a Sauber elment mellette. Thomas megnyerte a versenyt utána foxxy követte akinek révén Red Bull egy kettőt hoztak össze. Utánuk Bálint futott be, aki megszerezte első dobogóját amihez csak gratulálni lehet.

A nap versenyzője thomas lett ámbár sokan nem vették komolyan a szavazást.

Itt megragadván az alkalmat kiemelném DrBooth és MS Bálint teljesítményt. Booth a felemás időmérője után nagyszerűen hozta fel magát a 4. helyre, míg Bálint a kaotikus rajt után, ahol saját csapattársa lökte ki, felhozta magát a Dobogóra.

Kár a kiesett részért ami jobbára a YouTube- nak köszönhető, de ettől függetlenül remek futamot láthattunk. Legközelebbi alkalommal Silverstone-ban láthatjuk az E liga mezőnyét a rövidített naptárban.

Addig is kitartást, holnap folytatódik a hétvégesorozat a D ligával!

Adio!

 

S.Z.