Izgalmas futam? Az „A” liga garantálja – Összefoglaló

Share

Miragesport – A Liga – Spielberg

Izgalmas futam? Az „A” liga garantálja

12 fős mezőnnyel nézett farkasszemet a Miragesport „A” ligája a Spielbergi pályával. A hétvégén jó pár ligán esett az eső, ami aggodalmat jelentett a résztvevőknek.

 

Az időmérő kellemes napsütéses időt hozott. Csak úgy röpködtek a jobbnál jobb idők, amiket nem csak ultrákkal futottak a pilóták. Viszont a végére érkezett az igazi tűzijáték, ahol Magic bizonyult a legjobbnak és Vatkan 1:03.659-es időjéhez képest futott egy 1:03.602-es időt, ami a pole-t jelentette számára. Ezzel Vatkan lett a 2., majd mirageeputo következett 132 ezredes lemaradással Vatkan mögött.

 

 

A versenyen sehol se volt a napsütéses idő, helyét felhős ég vette át. A felvezetőkört Rmate és siposbence nem teljesíthette teljesen. A rajt szép tiszta volt. mirageeputo kemény támadása után egymást püfölték Vatkannal, aki mellett a kör végén tudott csak elmenni. Majd Vatkan próbálkozott meg egy beeséssel, de elnézte és ezzel kiütötte mirageeputo-t, akinek letört a szárnya. Majd újra elnézte a féktávot és itt már saját magát pörgette ki, majd vissza is vonult ezután a versenytől. Kezdetét vette a versenynek a vonatozás része. A 9. körben RMate szállt el, de nem tört semmije és az autót is megfogta. Ezután Hellájc és Berci csapott össze de Hellájc hősiesen védekezett mindaddig amíg vissza nem laggolt. A nap előbújt a felhők takarásából ezzel is az eső esélyeit csökkentve. Ezek után Hellájc ismét visszalaggolt, amire Berci eddig várt így felesleges energia pazarlás nélkül előzte meg. Hellájc azonban nem hagyta magát és erőből visszavette pozícióját. Magic és Sztív a 25. körben összecsapott, azonban Sztív elvesztette uralmát a kocsi felett és kicsúszott, de szerencsére meg tudta fogni. Chris a 31. körben próbálkozott meg RMate megelőzésével, de megcsúszott és visszaesett a 10. helyre. A 33. körben siposbencét a játék diszkvalifikálta többszörös figyelmeztetés után. Ezután Rmate pörgött meg az 1. DRS szektor után. Majd Magic törte össze az autóját. Sztív a szerencsének is köszönhetően megnyerte a futamot. Mögötte Berci futott be 2.-nak majd igaz Hellájc követte őt, de büntetések révén visszaesett a 4. helyre. SKR Peter a Végén elengedte Szkályt, aki így feljött a dobogó 3. fokára. Szegény WHOAMI nem tudta befejezni a versenyt, ugyanis az utolsó kanyarban defektet kapott és összetörte az autóját.

A nap versenyzője Bala és Magic lett holtversenyben 25-25 %-kal.

 

 

Kicsit unalmasan indult a hétvége, de a vége felé közeledve rengeteg meglepetés és izgalom tarkította versenyt láthattak a nézők, amivel a hétvége le is zárult. A ligák mezőnyei legközelebb Silverstone-ban Angliában csapnak össze. Addig is kellemes hetet kívánok a nézőknek, a ligatagoknak meg jó felkészülést!

Adio!

S.Z