A büntetésekkel jól vigyázz! – Az F Liga összefoglalója

Share
Az F Liga időmérőedzésére a pilóták (a G -hez hasonlóan) szintén verőfényes napsütésben érkeztek meg. A 16 fő jelenlétével büszkélkedő ligától a legjobbakat lehetett remélni, tekintve az előző versenyeket.

Az időmérőedzés legelején G3mb0x tűnt a legösszeszedettebbnek, hiszen Ő vezette a rivális, Atitak (meg a komplett mezőny) előtt az időmérőedzést.
Ám a sors végül úgy hozta, hogy Atitak, már-már megszámlálhatatlan alkalomkor is behúzta az F liga időmérőedzését, 1 tizeddel Dani, és 4 tizeddel Barbence előtt. Az F Liga időmérőedzésének a további eredménye:

A felvezetőkör után következett a rajt. Dani mérföldekkel jobban kapta el a rajtot, Atitak beragadt, és még a kereket is túlpörgette. Az első kör itt már nem maradt meg baleset nélkül, Piusz szenvedett egy nagyobb ütközést, melyből Ő húzta a rövidebbet.

A verseny egésze hatalmas izgalmakkal rendelkezett, hol a taktika, hol az előzések miatt, ám a versenynek kifejezetten a vége maradt izgalmas, hiszen az első helyért folytatott csata egészen a verseny legutolsó centijéig kitartott. Atitak, és Dani kettőse voltak érdekeltek az első hely elérésénél. Másfél körrel a vége előtt mindössze 3 tized volt a különbség kettőjük között, talán meg sem kell jegyeznem, hogy nem először a futam során. Bár Atitak-Dani kettőse mögött 22 másodperc volt, akadtak arrafelé érdekességek. Ígéretesnek bizonyult például a Joker-Ati között létrejövő csata, az utolsó körből.
Értelemszerűen az első helyért zajló csata érdekesebbnek bizonyult. És bár Atitak “szakította át” először a célszalagot, Dani bizonyult a hivatalos győztesnek, köszönhetően annak, hogy nem volt büntetése. Az előbb említett Joker-Ati kettőse közül pedig Joker végzett előrébb, így Ő lett a 4. Sokak kedvence, Riasztó, a rajtpozíciójához képest 9 pozíciót javított, és a 6. helyen ért célba a Force India -val. Dani, és Atitak mellett egyébként még G3mb0X állhatott fel a pódiumra.