Isten hozott Silverstone -ban! – A H Liga összefoglalója

Share

2019. május 11. -én folytatódott tovább a MIRAGESPORT menetelése, méghozzá a legkevésbé sem napsütötte Angliában található Silverstone -ban. Mi sem bizonyítja az előbbi állításomat jobban annál, mint ami a H Ligásokat várta ezen a hideg Szombati délutánon: eső, méghozzá a javából!

A körülmények egyelőre átmeneti esőgumit követeltek “csak” meg, így érthető módon mindenki azon is próbálkozott először. Az első mért kört Cselza teljesítette, 1:42.9 -et autózott. Rövid időn belül aztán Légycsapó jött egy másfél másodperccel gyorsabb kört, így Ő vette át a vezetést. Az időmérőedzés pole pozíciójáért folytatott csata a végletekig nyitott maradt, ám akkor, amikor az óra lejárt, és nem maradt hátra az időmérőből már egy cseppnyi sem, Tomi679 szerepelt a kompjúter szerint az első helyen, így pedig egyértelműen Ő lett a H Liga Brit nagydíjának az időmérős győztese. Mögötte végzett Sevik, és DavidHUN.
A H Liga időmérőedzésének a végeredménye:

A felvezetőkörre a pilóták 14 óra 30 perckor indultak el. Ekkor még úgy tűnt, hogy száraz körülmények fognak uralkodni a pályán, bár túlzottan nagy tippelésekbe bocsátkozni értelmetlen volt, hiszen Angliáról van szó, itt tényleg bármi megtörténhet az éghajlat miatt.

A felvezetőkör 14 óra 33 perckor ért vége. Ekkor foglalták el a MIRAGESPORT pilótái a rajtrácsot, és ekkor jelentek meg a lámpák is, melyek a jól megszokott módszerekhez hasonlóan el is tűntek. A rajtot Tomi az élről jól kapta el, de DavidHUN valamivel jobban jött el. Az első kanyarban a pole -ból induló pilóta elhagyta a pályát, és a 6. helyre esett vissza. Sevik vezette a versenyt, Chappie volt a második, Szabi pedig egy elképesztő rajt után a harmadik helyet birtokolta. Tomi, mindeközben próbálta visszanyerni a rajtnál elveszített pozíciókat, kisebb-nagyobb sikerekkel.

A verseny végül igen izgalmasnak bizonyult, ám a legboldogabb ember minden bizonnyal Sevik lett, aki megtudta nyerni a H Liga Brit nagydíját, Chappie és Cselza előtt. Ők tehát a dobogósok.
A H Liga Brit nagydíjának a végeredménye: