RedBull kettős dobogó – a G Liga Brit összefoglalója

Share
A Brit nagydíj a G Ligával folytatódott tovább. A G Liga versenyzői (szerencsére, avagy sem) verőfényes napsütéssel szembesültek akkor, amikor elfoglalták helyüket a versenyautóikban.
Az időmérőedzés korai szakaszában Deadbye, Ptamas, és Nixcaptain bizonyult a legerősebbnek, ám ekkor még közel sem volt vége, hiszen amikor már három esélyest kiáltottunk volna ki, megjött a negyedik jelentkező is, akit Setinek hívnak, át is vette a vezetést. A sors végül úgy hozta, hogy a G Liga Brit nagydíjának időmérőedzését végül Seti nyerte meg, az előbb említett Deadbye, és Tbalazs előtt. A G Liga időmérőedzésének a végeredménye:
A versenyhez érkezvén megbizonyosodtunk arról, hogy valószínűleg nem fogunk találkozni esővel. A felvezetőkörre 16 óra 28 perckor indultak meg a pilóták, és nagyjából két, két és fél perc múltán vissza is értek abba az egyenesbe, ahol a rajtvonal helyezkedik el. Ekkor a pilóták segítségük hívták a kuplungot, és a megfelelő pillanatban elrajtoltak. Seti jól kapta el a rajtot, ám Deadbye valamivel gyorsabban került magasabb fokozatokba, így pedig eltudott menni Seti mellett (csak előtte letörte a saját első szárnyának egy darabkáját). A vezetést tehát az első körben Deadbye tette magáévá, Seti üldözte Őt emberesen, de csak néhány kanyarig, mert hogy viszonylag hamar helyet cseréltek. Tbalazs, és Nixcaptain is elment a Haas pilótája mellett, akinek szemmel láthatóan voltak nehézségei a sérült elülső szárny miatt.
A második körben Tbalazs, az előkelő második pozíció helyett a drfitelést választotta, jócskán hátracsúszott a manőver során. Dujcsika mindeközben a 4. helyre lépett előre, sőt, még Nixcaptaint el is kezdte támadni. Meg is előzte Őt a 2. kör legvégén, bár nem a legszebb módon, Nixcaptain majdnem a falban végezte. Mindeközben Ábi bizonyult a legjobb helyzetfelismerőnek, míg az előbb említett kettős el volt egymással, úgy kikerülte Őket, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva.
Ábi pozitív értelembe helyezett ámokfutását Dujcsika vetett véget a 12 -es kanyarban. A versenyt végül Seti nyerte meg Dujcsika, és Lacimen előtt. A futam rengeteg izgalmat tartogatott még magában, pláne, amikor megérkezett az eső, ami értelemszerűen teljesen felborította az erőviszonyokat, Seti defektet kapott. Érdemes megnézni az egészet, megéri!
A G Liga Brit versenyének a végeredménye: 

A verseny rengeteg izgalmat tartogatott még magában, pláne, amikor megérkezett az eső, ami értelemszerűen teljesen felborította az erőviszonyokat, Seti defektet kapott. Érdemes megnézni az egészet, megéri!