Záróakkord a hétvége végére, nem is kicsi

Share

Miragesport – A Liga – Silverstone

Napsütéses időjárásra érkeztek a pilóták Angliába, azon belül is pedig a tradícionális Silverstone-i aszfaltcsíkra a Miragesport „A” liga keretein belül. Talán nem is lehetne jobban fokozni az izgalmakat.

Nem is tököltek a versenyzők egyből mindenki a lágy gumival tűnt fel a pályán. Az időmérő nagy meglepetéseként érkezett a szerkesztőségbe az a spekuláció, hogy a kocsik esőre vannak beállítva. Sajnos az időjárás előrejelzés megbízhatatlansága miatt nem lehetett tudni milyen idő várható. Ennek ellenére remek időket futottak a pilóták. Közeledve a végéhez felgyorsulni látszottak az események. Berci addigi leggyorsabb körét Hellájc javította meg 1:25.625-ös idővel ami a Pole pozíciót jelentette számára. Mögötte Vatkan érkezett 90 ezredes lemaradással majd Berci jött 160 ezreddel Vatkan mögött.

A spekuláció a verseny elején nem jött be, ugyanis az időmérőhöz hasonlóan napsütéses időben kellett elrajtolni. A rajt nagyjából rendben lezajlott. Igaz a szinkronizációs problémák nem hagyták békén a Renaultosokat, de ők is viszonylag lazán eljöttek. Szkály Christ szerette volna megelőzni Christ a régi célegyenes végén, meg is tette igaz, Christ kiette a bukótérbe. A büntetések itt se volt idegen a pilótáktól rendesen kapták ajándékba a versenyigazgatóságtól. Az 5. körben hirtelen besötétült nagyjából minden ezzel is jelezve, gyülekeznek a felhők. A mercedes-es pilóták nem gyakorolhatták eleget a boxbejáratot, hisz Vatkan és Sztív is kapott egy 5 másodperces stop&go-t gyorshajtásért. mirageeputo utolérte Magic-et, akit nemes egyszerűséggel kikerült, mondjuk a DRS ebben partner volt. Majd a szinkronizálás gonosz módon visszatette. Elérve a verseny féltávját a közepes gumival induló pilóták kijötek cserére ezzel megkavarva a mezőnyt ismét. 21. körben jártunk mikor Rolus7Roland elég keményen tette be Zo-ren mellé. Talán előtte lehetett valami ezt nem tudhattuk. Az ég a verseny vége felé beborult, bár az eső még mindig nem érkezett akkor meg. Magic is belaggolt, sajnos a szinkronizáció nem a legjobb formáját mutatta a mai futamon. Úriemberek is találhatóak a ligában mirageeputo és SKRPeter személyében. Igaz Peter kilökte mirageeputo-t ennek ellenére vissza akarta engedni, amit mirageeputo nem hagyott és ő engedte előre Peter-t. Hellájc remek teljesítményt mutatva megnyerte a futamot, mögötte közvetlen Berci futott be, majd Sztív állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A verseny talán legnagyobb vesztese Chris, aki önhibán kívül csúszott ki és kellett a pont után rohannia.

Kellemes felüdülést hozott a verseny, ami remek izgalmakat hozott. Talán a legjobban Magic teljesítménye győzött meg (mint semleges szerkesztőt). Remekül autózott a mai nap és szoros küzdelemmel jött fel az 5. helyre ami megsüvegelendő munka volt tőle!

Ha már a spanyol nagydíj nem hozott kellő mennyiségű izgalmat az A liga megint bebizonyította, hogy ha világszinten nem is, de izgalmakban ott van valahol az első hely környékén, ezzel remekül zárván le a hétvégi eseménysorozatot.

Jövőhéten érkezik a folytatás Németországban.

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.