Atitak NULLA, Hegedűs nyert, Twist az utolsóról második!

Share

Esni fog? Nem fog esni? Esni fog! Ez volt a legnagyobb kérdés az F liga időmérő edzésén, melyet Atitak 1:10.661-es idővel nyert meg, Hegedűs és g3mb0x előtt. A kvalifikáció végén twist és Dani szolgáltatták a drámát, utóbbi ugyanis az 1-es kanyar kijáratán megcsúszott és a jobb oldali betonfalba csapódott, nem sokkal később twist telibe trafálta, ezzel a Mercedes pilóta nem tudott mért kört futni a német nagydíj időmérő edzésén.

A rajt viszonylag sima volt, Atitak lazán megtartotta első helyét, de az első 10-ből szinte mindenki maradt az eredeti pozíciójában. Az ultralágyas versenyzők pontosan azt csinálták, amit kell.. Elhúzni a más stratégián lévőktől. Legalábbis ez így nézett ki az első pár körben.

Twist óriásit rajtolt és remekül helyezkedett, az 5. körben már a 4. helyen autózott, igaz, a vélhetően két kiálláson lévő Atitak már kiállt a boxba, aminek kulcsfontosságú jelentősége volt… Atitak egyszerűen elkapkodta, hárman mentek be egymás mellé, twist, dani és atitak. Utóbbi volt a belső íven, kapott egy pofont balról, összeért a csapattársával és a falnak csapódva letört az első felfüggesztése. NULLÁZIK a bajnokság éllovasa. Csapattársát annyira nem zavartatta a dolog, a 11. körben átvette Jokertől a vezetést… Epic comeback!

A 25. körben Hegedűs azonban úgy gondolta, neki kell megnyerni a német nagydíjat és megelőzte az élen álló Twistet. Vajon a büntetés dönt ismét? Az izgalom mindenesetre nem múlt el, ez a duó a verseny végéig kísérte egymást, végül azonban a Renault pilótája megtudta tartani az első helyet, szépen védekezett az utolsó körben.