Bekezdtek a srácok Németországban: Nevr nyerte a H liga futamát

Share

Eltelt egy újabb hét. Ez pedig azt jelentette, hogy ismételten MIRAGESPORT a köbön, méghozzá a rengeteg izgalmat tartogató, Németországbéli Hockenheimringen. 14 órakor a H Ligás srácok szokás szerint helyet foglaltak a versenyszemélygépjárművükben, hogy egy rövid időmérő után teljesítsenek 34 pokolian hosszú, izgalmas, változatos kört ezen a 3,5 km hosszúságú szakaszon.

Az időmérőedzés első mért körét Szabi teljesítette. 1:13.2 volt a nyitány, ám nem sokkal később nevr egyből az élre is repült, 1:11.768 -al. Mért kört produkált még a mezőny java része, ám ekkor még a kiélezett csata, és a szinte nem létező különbségek hatására megtippelhetetlen volt a H Liga pole pozíciósa.

Az időmérő vége felé Nevr, Tomi, és DavidHUN tűnt a legesélyesebbnek, ám úgy, hogy egymástól vették át a vezetést, továbbra sem lehetett megtippelni a győztest. A sors végül úgy hozta, hogy Nevr, a Ferrarival tudta kiautózni a pole pozícióhoz elegendő kört a 17 résztvevő közül. A második helyre váratlanul Dj Maugli ért oda, a harmadik pedig Tomi679 lett.
A H Liga Német időmérőedzésének az eredménye:

A nem túlságosan szokványosan rövid felvezetőkör után jött a rajt. Ferrari-Williams, Toro Rosso-Sauber első sorral. Sajt kiugrott a rajtnál, a többiek viszont jól jöttek el. Nevr megtartotta vezető pozícióját, Maugli pedig a második helyen robogott tovább. Sevik mindeközben előremászott a harmadik helyre, megelőzvén Davidot, és Tomit is. Óriásit rajtolt még többek között a 11. helyről induló Légycsapó is, aki egy kör múltán már a 6. helyen tartózkodott. Ezt nevezik jó rajtnak, ha minden igaz. DJ Maugli nagyszerű rajtja ellenére nem tudta tartani a lépést Nevr -rel, sőt, mi több, David először megközelítette, majd megelőzte az előbb említett fiút, ráadásul még összeszedett egy 5 másodperces Stop & Go büntetést is, szóval nem állt valami jól a cérnája. Mindeközben Nevr előnye az első helyen már 5 másodperc volt.

A futamot végül Nevr nyerte, ami nem sokáig volt kérdés. A dobogó többi helyezéséért azonban óriási csaták zajlottak, végül Dávid és Légycsapó ünnepelhettek.