Újabb Seti győzelem a G ligában

Share

A G liga már nem úszta meg az esőt, már ami az időmérőt illeti. A szombati nap második időmérője nedves aszfalton kezdődött, majd szárazon fejeződött be. A körülményekhez ptamás alkalmazkodott a legjobban. A McLaren pilóta 1:15.137-es idővel szerezte meg a pole pozíciót, valamivel több, mint 2 tizeddel nixcaptain előtt.

A verseny azonban úgy nézett ki, hogy a lágy gumikon rajtolók stratégiája sokkal kifizetődőbb Seti ugyanis a 13. körben már 16 másodperccel vezetett nixcaptain előtt úgy, hogy előbbi a 6. helyről rajtolt…

A rendkívüli fejlődést bemutató Ábi közben szépen lassan tornázta fel magát, egészen AvengerBoy Williamséig, ami egyértelműen az egyenesekre volt beállítva, ennek meg is lett az eredménye. Ábi hiába próbálkozott, az egyenes végén mindig alulmaradt. A kiállások után a Sauber istálló kénytelen volt letölteni Ábi 5 másodperces STOP&GO büntetését, így ez a csata el is dőlt.

Az élmezőny kerékcseréi után Seti simán visszajött az élre közepes gumikon, úton a hatodik győzelem felé…

Nixcaptain, Ábel és Deadbye folyamatosan harcban voltak a dobogóért, ha nem is feltétlenül a pályán, de időben biztosan. A dobogó utolsó fokát a büntetések döntötték el, ezúttal Deadbye javára.