Mart1n győzelem, dupla HAAS dobogó – A D Liga összefoglalója

Share

Elérkezett a Vasárnap, mely már sokadik hete azt jelenti, hogy a MIRAGESPORT D, C, B, A Ligájában lévők egymásnak feszülnek, hogy megmérettessék erejüket. Délben néhányaknál ebédhez szólt a nóta, ám nálunk a zeneszó helyett a motorok produkáltak Grammy-díjra jelölendő hangzavart.

A pilótákat csodaszép napsütés fogadta a Németországbéli Hockenheimringen. Az első mért kört Sztorno autózta, és bár közepes keverékű abroncsokon tartózkodott, hosszú ideig megtudta tartani annak ellenére is a vezetést, hogy rajta kívül jöttek még ultralággyal, és lággyal is köröket. Ám néhány perc után GoldenFace, Hurricane, FexLond, Marko, Bence, és még Roli is megelőzte. A pilóták gumihasználata közötti különbségek érdekesnek bizonyultak, esőre lehetett ekkor még számítani a versenyt illetően, ám ekkor még mindig nem lehetett a pole pozíciós kilétét megtippelni.

A helyzet adta lehetőségeket a legjobban Roli tudta kihasználni. Nagyon komolyan odapakolt egy 1:10.525 -ös kört, amivel megkérdőjelezhetetlenül kiautózta a pole pozíciós, illetve a hétvége leggyorsabb körét is.
A D Liga Német időmérőedzésének a végeredménye:


A rajtot követően az első ötös helye egyáltalán nem változott, mindenki ugyan ott volt, ahonnan indult. Két kör után a legtöbb pozíciót a 12. helyről rajtoló Sztorno tudta javítani, szám szerint 3 -mat, és ezzel a 9. helyen tudhatta magát. Az ultralágyak a körök, és a kilométerek haladásával egyre csak fogytak, és veszítettek a hatóképességükből. Marko (aki egyébként billentyűzettel játszik) mindösszesen 4 kört tudott kint tartózkodni a lila oldalfalú abroncsokon.

A kiállások után bőven akadtak még izgalmak, legyen szó a Roli-Sztorno-Burkos csatáról, avagy Marko felzárkózásáról. A mezőny egyébként a kerékcserék után szintén ellenkező taktikákat alkalmazott, mert volt, aki az egy, és volt, aki a két kiállás mellett tette le a voksát. Ezek a cselekmények egyébként rengeteg érdekességet, és izgalmat tartogattak a verseny végére.

A futamot végül Mart1n tudott elsőként elhaladni a kocakaszászló alatt, ez pedig értelemszerűen azt jelenti, hogy megnyerte a D Liga Német nagydíját, egy egészen elképesztő “rohanást” követően. Mögötte GoldenFace ért célba, Őt pedig a csapattársa, Roli követte.
A D Liga Német nagydíjának a végeredménye: