Rocky győzelem, Ádám-ChriS kíséretében – A C Liga összefoglalója

Share

A roppant izgalmas D Liga után következtek a C Ligás srácok, akik már számtalanszor bizonyították, hogy egy jó show érdekében bármit képesek véghezvinni. Okkal reménykedhettünk tehát abban, hogy ez most sem lesz másképpen.

Az időjárás Németország felett ismételten pilóta-barát volt. Az első mért kört Satoshi teljesítette közepes keverékű abroncsokkal, viszont Dani (az újonc) hamar átvette Tőle a vezetést, aki egyébként a lila oldalfalú Pirelliken próbálkozott különböző huncutságokra. Rajta kívül egyetlen egy személy sem volt ultralágy keveréken (illetve Kevin, és KsZaBi igen, de Ők sajnálatos módon nem tudtak mért kört teljesíteni az időmérőedzés alatt.

Dani egyébként körről-körre, etaporól-etapra megújította az időmérőn futott leggyorsabb körét, így egyre biztosabbá vált az idő múlásával, hogy Ő fogja megnyerni a C Liga Német nagydíjának időmérőedzését, bár, a gumikeverékektől függetlenül voltak azért kihívói. Bár, a történet egészéhez hozzá kell tenni, hogy igen furcsa körök produkálódtak az időmérő során (értsd: nem túl erősek), ezáltal pedig arra lehetett asszociálni, hogy talán érkezik az eső majd rövid időn belül, ami majd a versenyetapjukat fogja érinteni.

Az időmérőt egyébként Dani nyerte meg a maga kis 1:11.3 -mas körével. Mögötte végzett Diesel, 1:11.788 -al (lágy gumis kör volt), Őt pedig Geri követte, szintén ultralággyal, 1:11.8 -as körrel.
A C Liga Német nagydíjának a végeredménye:

A versenyre átérkezvén egyébként meglepetést okozott az időjárás, mert… nem igazán tűnt valószínűnek az eső érkezése. Ez által pedig még érdekesebb lett az egész, ami körülövezte ezt az egész időmérős-mizériát.

A felvezetőkörre egyébként 14 óra 32 perckor került sor. Egy szép nagy köre volt arra mindenkinek, hogy üzemi hőfokra (vagy fölé) juttassa a gumikat, a féket, és hogy az elektronikát működésre bírja.

A rajtra 14 óra 35 perckor került sor. Satoshi kegyetlenül beragadt hátul, míg Dani, Diesel, Geri, és Rocky nagyszerűen indultak meg, nem is beszélve az Ádám-Gyurma kettősről, akikhez becsatlakozott Sonylm, ChriS, és Heavylton. A legtöbbet, a rajtot követően Satoshi bukta, szám szerint ötöt. KsZaBi, a tavalyi D Liga bajnoka a 11. helyen tartózkodott az első kör végén, szóval két helyet javított a rajtpozíciójához képest.

Dani vezetése magabiztosnak tűnt, de szem előtt kellett tartanunk (meg neki is), hogy nagyon rövid időn belül használhatatlan lesz az ultralágy. Ezt egyébként tudta Ő is, éppen ezért tekerte fel a motort teljesen, és éppen ez miatt is nyomta neki annyira. Bár, Diesel szépen tudta tartani vele a lépést, sőt, mi több, 5 tizeden belül tartotta hozzá kanyarokon keresztül az autót, és a harmadik körben aztán, DRS segítségével megpróbálta megelőzni, mely egyébként sikeres volt. Így tehát, Diesel állt az élre, a lágy gumijaival, a második pozíciót pedig Dani foglalta el, bár nagyon ragaszkodott az első pozícióért, nagyon komoly támadásokat indítványozott Diesel felé, melynek az lett a vége, hogy még Rocky is elment mellette. Aztán a láncreakció tovább folytatódott, aki arra járt, megelőzte az újoncot, egyértelműen elfogytak az ultralágyak alatta. Egy körrel később már a 6. helyen tartózkodott. Ekkor Sonylm is megpróbálta megelőzni, aminek az lett a vége, hogy a Williams veterán pilótája kilógott a falból.

Mindeközben az első hármas egy másodpercen belül volt egymáshoz. Mögöttük feltűnt a két Red Bull is, akiknek szintén fájt a foga az első helyre. Az első DRS zóna után Rocky megpróbálta megelőzni Dieselt, de túl szélesen fordult, így pedig kicsúszott a pályáról. Így megjött Geri, aki kiszorította a pályára Dieselt (így pedig Diesel kapott egy büntetést). Pár kanyarral arrébb Diesel szorította ki Gerit, így megjött Rocky, aki igazából (Geri számára) pont rosszkor volt rossz helyen, aztán a falban végezte. Az elülső szárnyának búcsút inthetett. Ezzel egy időben a hátsó részeken is folyt a csata, többek között Kevin, Horvi, Heavylton, és KsZaBi között is, a csatájuk pedig értelemszerűen gyönyörű képsorokat eredményezett.

A kiállások után Rocky-KsZaBi-Diesel-Ádám volt az első négyes. Bár KsZaBi -nak még egyszer ki kellett állnia kereket cserélni, de ez igazából nem zavarta sem Őt, sem a Toro Rossot, amennyire csak tudta, akadályozta Dieselt az előrelépésben. Bár ezt a tevékenységet nem sokáig tudta űzni, ugyanis a hajtűkanyar után kicsúszott, és a 8. helyre esett vissza… és még messze volt a tervezett boxkiállás. Ámde a Diesel-féle feltartás végül is összejött, mert miután KsZaBi kikerült az összképből, Rocky már 3,5 másodperccel járt a Renault pilótája előtt, akit Ádám igen aktívan ostorozott. A történet vége egyébként (KsZaBi -ra értendő) az lett, hogy a Toro Rosso jobbnak látta feladni a versenyt. Így pedig a tavalyi bajnokuk, KsZaBi kiszállni kényszerült a versenyből. A csapat érdekeit már csak egyetlen egy pilóta tarthatta szem előtt, Rocky.

A verseny baromi izgalmas volt, főleg a két akkori dobogó esélyes, Diesel, és Ádám csatározása miatt. Gigászi, már-már csillagászati magasságokat megugró verseny volt az Övék, büszkék lehetnek magukra, és a teljesítményükre is. Szintén büszke lehet magára Rocky, aki megnyerte a C Liga Német nagydíját, ezzel pedig szezonbéli harmadik győzelmét aratta. Ez a három győzelem egyébként zsinórban jött össze Ausztria óta. De a legbüszkébb ChriS lehet, aki büntetés nélkül lehozta a versenyt, és a célba érését követően átvette a 3. pozíciót Dieseltől.
A C Liga Német nagydíjának a végeredménye: