Pazar 2. félidő GOLDEN meglepetésdobogójával

Share

Miragesport – B Liga – Hockenheim

Borús idő ide vagy oda a Miragesport „B” ligáját még az eső gondolata se riasztja meg, töretlenül futottak neki a pilóták a hétvégének. Mint megtudtuk, a bajnokság éllovasa Trollmula betegen vágott neki a fordulónak, mintha csak N. Laudát látnám. Innen is jobbulást neki!

 

Nem is totojáztak a pilóták Levi 1.11:772-es ideje magasra tette a lécet bár nem elérhetetlen idő az lágy papucsokkal sem. Meglepően sokan próbálkoztak a közepes keverékekkel, izgalmas taktikákkal teli versenyt előrevetítve. 5 perc volt vissza, mikor 1.11:361-es idő szerepelt benesjozsi neve mellett a leggyorsabb körként ultralágyakon. Az időmérő végéhez közeledve Trollmula még magasabb határt húzott meg a maga 1:11.095-ös lágy gumis idejével. Ezzel övé lett a pole, mögötte benesjozsi érkezett ultralágyas idővel majd 3 tized lemaradással, majd Levi szintén ultralágyas idővel, ami a 3. helyre volt elég.

 

 

A technika ördöge, mint ahogy már eddig megszokhattuk, valamit kifundált, most például új restart kellett egy gyönyörű befagyást követve. Szép tiszta rajtot láthattunk, viszont a ferrarik most NEM ütköztek. LEVI már a 2. kanyarban bepróbálkozott Trollmulánál, azonban a Red Bull pilótája észnél volt és ügyesen kivédekezte a támadást. Viszont a gumik különbsége meglátszott így a Sauber pilótája könnyedén előzte meg Troll-t a kanyargós 3. szektorban. Meglátszott, hogy az ultralágy gumi nem volt a legjobb választás, már a 4. körben útba kellett ejteni a boxutcát. szala meglepetésre, senkitől se zavartatva behajtott a bokszutcába majd visszavonult. Ennek okát nem lehet tudni, talán valami közbejöhetett valami. A következő nagyobb boxkiállás sorozatig egy viszonylag egyhangú oldalát láthattuk a futamnak, egy-egy előzéssel színezve a versenyt. Levi talán már megbánta, hogy ultralágy papucsokkal időmérőzött. ugyan a 2. helyen autózott, de 12 körös lágy gumikkal, az még egy plusz kiállás kellett neki. A nap közben kisütött, így aki addig az esőt várta biztosan más stratégiát választott menet közben. GOLDEN autózott a legjobb helyen a 24. körben. A 3. helyen autózott, viszonylag jó állapotú papucsokkal, amikkel akár végig is lehetett menni. A 28. körben utol is érte majd a visszafordítóban körbeautózta az előtte haladó bencytót. Azonban egy kör múlva már fordult az állás, ismét bencytó haladt GOLDEN előtt. Majd megint, egymást előzte oda vissza a két pilóta, bencytó még egy büntetést is bevállalt. Azonban érkezett a kockás zászló, trollmula remek teljesítményt nyújtva behúzta a futamot, utána Golden , majd végül bencytó érkezett.

A nap versenyzője Golden lett, hatalmas teljesítménnyel remek csatával és egy kiváló taktikával a 2. helyre felért!

Remek nagydíjon vagyunk túl. Ami izgalom kimaradt a verseny első felében, azt a második félidő visszaadta. Legközelebb Belgiumba látogat el a „B” liga.

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.