WellGold diadala belgiumi nézőközönség előtt

Share

Miragesport – E Liga – Circuit de Spa-Francorchamps

 

A naptár leghosszabb pályáján mérték össze tudásukat a Miragesport „E” liga versenyzői. A pálya hatalmas területen terül el, nagy szintkülönbségekkel, ezzel előidézve egy olyan időjárási szituációt, hogy a pálya egyik felében esik az eső, a másik felében pedig még süt a nap.

 

Máris hatalmas meglepetéssel kezdődött az időmérő. Mire kigurultak a pilóták eleredt az eső. Jött is a baj thomas ideje korán adta fel az időmérőt. Majd mizse követte a sorban thomas-t, végül a csapattársa, foxy se maradt ki a sorból. A „Raidillon” csak úgy szedte az áldozatokat, talán ez a legveszélyesebb része a pályának esőben. Li0n is csatlakozott a mizse – thomas – foxy társasághoz, ő is falhoz vágta a verdát. Innentől pedig lelassultak az események főleg azok az idők döntöttek a sorrendről, amiket nagy hirtelennel futottak az időmérő elején a pilóták. AlonsoFanRicsi hatalmas bátorságot mutatva bepróbálkozott az időmérő végén egy szuperlággyal körbe menni, igaz nem sikerült felérnie nem maradt elég ideje. Ennek ellenére a 7. helyen zárt, ami egy szép eredmény. meglepetésként a Renault versenyzői nem futottak egyetlen időmérős időt sem.

A versenyre elállt az eső ugyan, de a felhőzet nem tűnt el, ezzel kételyeket ébresztve a pilótákat, hisz akár az eső is kilátásba került így.

Sajnálatos módon thomas nem tarthatott a mezőnnyel technikai gondok miatt.

d33zY zseniális rajttal elsőként fordult el az 1. kanyarban. Az Eau Rouge veszélyes kanyarkombináció főleg az első kanyarban, de a mezőny átjött rajta sárga zászló nélkül. Azonban d33zY megforgott még az első körben így átadva a vezetést WellGold-nak. Majd jött a káosz. Előbb Mosómedve akadt össze Csokival az Eau Rouge-ban, Csoki itt be is fejezte a futamot, nemsokkal előttük mizse vonult vissza ugyan ott, majd a másik Renaultot, Gémyt terelte le a pályáról Lorinc. A két Sauber egymást, és a nézőket szórakoztatva csatáztak, mögöttük Dr.Booth várta a lehetőséget a jobb pozíció elérése érdekében. Közben megkapta játszótársnak Egon-t, aki viszont ott is hagyta, és a Sauberek után eredt. WellGold a 6. kör végén addigi vezető pozícióból jött ki bokszba. Dr.Booth-nak érvágásként érkezett az a 10 másodperces büntetés, amit a „Buszmegálló” – nál kapott. Gzy és Egon egyszerre jöttek kereket cserélni, Egon viszont belecsúszott Gzybe a mérési pont előtt így letört a szárnya, ezzel értékes pozíciókat vesztett. Ismét a „Buszmegálló” sújtott le könyörtelenül, ezúttal Lorincre egy 5 mp-s „Stop&Go” büntetéssel. Li0n eldobta a versenyautóját a „Pouhon” nevezetű nyújtott balos kanyarban. Közben az eső veszélye elmúlt, hisz a felhőkön felülkerekedett a nap. Booth zseniális taktikát használt Egon maga mögött tartásához. Az első kanyarban kicsit jobban lassított így Egon elé került viszont a DRS-t megkapta Booth és a hosszú egyenesben DRS-el visszaelőzte. Ezután azonban a „Rivage” visszafordítóban kiforgott, talán Egon húzódott be túlságosan nagy lendülettel vagy hátulról lökhették meg ezt nem lehetett megállapítani. Majd derült égből jött a villámcsapás MateGamer eldobta a versenyszemélygépjárműlyét. Ezután AlonsoFanRicsi megpöckölte hátulról B.L.-t, ennek következtében tört a szárnya.

WellGold behúzta a futamot, mögötte Gzy jött be másodiknak, majd AlonsoFanRicsi futott be ugyan, de büntetések miatt visszacsúszott az 5. helyre így Gémy feljött a 3. helyre és B.L. is javított ezáltal egy pozíciót.

Az izgalmas időmérő után egy zseniális izgalomdús versenyt láthattak a kedves nézők, amivel le is zárta az „E” liga a szombati napot.

Legközelebb az „E” ligát Monzában láthatjuk, előtte viszont még megmérkőznek a „D”, a „C”, a „B” és az „A” liga tagjai itt belgiumban.

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.