Eső után eső kérem szépen

Share

Miragesport – C Liga – Circuit de Spa-Francorchamps

Nem hallottam eddig olyan futamról, ami rossz lett volna, legalábbis ahol a C liga versenyzik. Bizakodva ültem hát le, közvetítést nézni és figyelni az eredményeket.

Hatalmas meglepetésre az időmérő teljes esőgumis körülmények között zajlottak. horvi nagy meglepetésre első mért körén az „Eau Rouge”-ban megcsúszott és falnak vágta ezzel fix utolsóként indulhatott a versenyen. Első nekifutásra Szabi futotta meg a legjobb időt, 1:57.162-es idővel az 1. helyre jött előre.

Azonban érkezett a tűzijáték Satoshi érte el a legjobb időt, 1.56.735 ezreddel a pole-ba kvalifikálta magát, mellőle Rocky indulhatott, majd Diesel, Satoshi csapattársa érkezett, akinek a 3. hely jött össze. Sony és Ádám összekoccantak, előbbi itta meg a levét, ugyanis keresztbeforgott majd a gumifalról csapódott vissza, ezzel feladván a versenyt.>

 

 

A verseny időjárása annyiban tért el az időmérőjétől, hogy a teljes esőgumi helyett átmeneti esőgumit alkalmaztak a csapatok.

Tiszta rajtot láthattak a kedves nézők, ez piros pont a liga neve mellett. Chris autója megindult, amivel magával rántotta horvit azonban nem adta fel egyik pilóta sem. A két Toro Rosso és a két Renault hatalmas csatákat vívott, ezzel is a nézőközönséget szórakoztatva. Ezután Satoshi rontott közvetlen a boxkiállás előtt kapott ajándékba egy 5 másodperces Stop&Go-t amit le is töltött. Közben Gelesztapásztor vágta falhoz a Force Indiát, ezzel feladva a versenyt. Majd Dani törte össze a versenyszemélygépjárműjét. Satoshi nagyot bukott a Stop&Go-val meg is látszott a boxkiállások után a 6. helyre esett vissza. Bandita megcsúszott közben a „Raidillon”-ban és törte az első szárnyát. Majd a plusz kiállás után összetörte maga alatt a verdát így ő sem szerzett pontot.

Rocky behúzta a futamot immáron 4. győzelme sorozatban, mögötte Diesel érkezetta 2. helyre, majd Ádám futott be 3.ként.

A nap versenyzője szavazás 3as holtversenyt hozott, Chris, Diesel és Rocky is 4-4-4 szavazatot gyűjtött.

Sokadik alkalommal jött meg az eső ide Belgiumba, mondhatni szerves részévé vált a hétvégéknek. Legközelebb Olaszországban gurulnak újra pályára a C liga versenyzői. Addig is következzék a B és az A liga.

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.