Hellájc győzelme a hétvége sokadik esős futamán

Share

Miragesport – A Liga – Circuit de Spa-Francorchamps

Rengeteg féle versenyt láthattak a kedves nézők a mai nap azonban még az A liga tagjai nem csaptak össze, pedig talán a legszabályosabb és legnagyobb csaták ezen liga tagjai vívják meg.

 

Az égen a hétvégén kulcsfontos szerepet vállaló felhők alkottak végeláthatatlan fehér-szürke felületet. Sztív futotta meg a legjobb időt az első nekifutások közül 1.41.533-as idővel ideiglenesen az 1-es szám szerepelhetett a neve mellett a sorrendben. Sokan inkább megvárták a végét. Közben az égen kék foltok tűntek fel. A végén Chris futott egy elég jó időt, amivel feljött a 3. helyre

Sztív végül megnyerte az időmérőt mögötte a csapattársa Vatkan lett a 2. 5 tizeddel lemaradva, majd az előbb említett Chris követte őket Vatkantól alig 1 tizeddel maradt el.

 

 

Hát mi más időjárási tényező uralkodna a pályán, mint az eső. Ráadásul az erősebb verziója.

A felvezetőkörön WHOAMI és siposbence összeértek ezzel a rajtrácsról kellett rajtolniuk.

A verseny rajtja tiszta volt egészen az 1. kanyarig, ahol siposbence és RMate forogtak ki. Közben technikai gondok miatt a közvetítésben nem volt hallható az autók hangja, addig is Peet és Psycho selymes hangjukkal szórakoztatták a nézőket. Nyugalom, nem Meoow bácsi tűntette el a hangot, hogy szerepelhessen. A pálya tulajdonsága, hogy szereti adni a büntetéseket. Vatkan is ennek esett áldozatul, kapott egy 10 másodpercet. siposbence az „Eau Rouge”-ban eldobta és fel is adta a versenyt, közben RMate fogta meg a verdát ami a bukótérben letért a pályáról. Majd a vezető Sztív vágta át az egyik kanyart ezzel összeszedett egy 5 másodperces Stop&Go-t, és mivel jött a boxba, így azt le is töltötte. Hmmm tisztára, mint Satoshi a C ligában. A boxkiállások után Vatkan került az élre azonban rontott és így Hellájc vette át a vezetést. Chris a 12. körben próbálkozott meg egy átmenetei esőgumival, több kevesebb sikerrel. Közben Hellájc kezdett elhúzni a mögötte lévő Vatkantól. Közben a 2 Mercedes helyet cserélt, ezzel is segítve egymást a taktikázásban.

Végül Hellájc behúzta a futamot, mögötte ugyan Sztív futott be, de büntetéseknek köszönhetően a harmadik helyen befutó Bercivel helyet cseréltek.

A nap versenyzője szavazást Hellájc és Berci nyerték meg holtversenyben 8-8 szavazattal.

Említésre méltó mirageeputo teljesítménye, aki a 22 körös futamot 21 körös teljes esőgumival fejezte be, nem kis bravúrt végrehajtva.

 

Ezen a hétvégén volt minden. Technikai hiba, eső, eső, eső és megint eső, mintha nem akarna minket nézőket és pilótákat békén hagyni. Ezzel a belgiumi helyszín letudva, legközelebb Olaszországban fognak a ligák versenyzői összecsapni egy nagyon gyors pályán.

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z