Mart1n harmadjára is a pódium tetején

Share

Miragesport – D Liga – Circuit de Spa-Francorchamps

Mi mással is lehetne indítani a Vasárnapi napot, mint a D ligával hölgyek és urak. Fontos még itt az elején kiemelni a bajnokság két éllovasát a Toro Rosso-s Mart1n-t és a Sauberes Sz.Lacit, akik kimagaslóan jó teljesítménnyel versengenek a tabella elején.>

 

Napsütéses időmérőre érkeztek a pilóták, talán nem is lehetett volna nagyobb szerencséjük.

Leghamarabb FexLondot láthattuk a pályán, Sz.Laci csapattársát. Futott egy viszonylag jó kört amire nem lehetett panasza, viszont a nagy sietségben összetörte versenygépét. Az első nagyobb tűzi játék legjobb idejét Mart1n rakta össze, mögötte csapattársa, Forge következett 3 tizeddel elmaradva. Aztán Sz.Laci aki éppen hogy de meg tudta javítani Mart1n leggyorsabb körét. nyebalacot közben kizárták az időmérőről, ha a forrásom megbízható, valahol leparkolt a pályán, ezt jutalmazhatta a versenyigazgatóság egy DSQ-val. Ezzel a 13. helyről rajtolt fixen.

Mart1n bosszúra vágyva futott neki az utolsó lehetőségének, és 6 tizeddel be is hozta a Toro Rosso-t a pole-ba, mellőle Sz.Laci rajtolhatott, majd Kisbizsu foglalhatta el a 3. rajtkockát. Megjegyzendő, hogy csapattársa, Bence 4. lett, így a második sor sárga színbe öltözött.

Az időmérőn hatalmas meglepetésként érte a nézőket Soma balesete, aki saját csapattársát találta el hátulról hatalmas tempókülönbséggel.

A szép napsütéses időnek sehol se volt nyoma itt Belgiumban, helyét az eső vette át. A csapatok választása az átmeneti esőgumira esett, hisz az eső nem volt oly nagy mértékű, hogy teljes esőgumit keljen felrakni.

Kisbizsu remek rajtot vett, már az első kanyarban megelőzte Sz.Lacit majd Mart1nnel próbálkozott meg azonban a „Les Combes” -ban megforgott és a mezőny végén találta magát. Angyalosi hatalmasat mentett, ugyanis a „Stavelot” -ból kijövet éppen, hogy elfért a gumifal mellett. Ezután viszont az „Eau Rouge”-t már nem úszta meg és vissza is kellett hogy vonuljon. Hurricane-t előzte meg Sztorno, azonban Huri vissza előzte külső ívről. A 9. körben aztán jött az újabb meglepetés: alább kezdett hagyni az eső, nem is kicsit. GoldenFace ezután megcsúszott a „Blanchimont” nevezetű erős balsoban, és össze is törte a verdáját. Ugyan ebben a körben (10.) Hurricane fékezte el és lökte ki Forge-t a „Bus Stop” sikánban. Ferge volt a legtökösebb, ő vállalta be először a száraz gumit, kár hogy ez a lépés nem jött be. Sztorno gumijai nem bírták a megpróbáltatásokat, defektet kapott. A végéhez közeledve száradt ugyan a pálya de még nem villant fel a váltópontot jelentő DRS engedélyező üzenet a pilótáknak, így még az inter volt a biztosabb gumi. A 19. körben azonban jött az engedély azonban a pilóták kockázatot vállalva kint maradtak az intermediet gumikon. A végén az a kérdés lebegett az emberek fejében, hogy Bence meg tudja-e tartani a dobogós helyezését, és Marko tud-e annyit hozni Bencén, hogy a büntetéseknek köszönhetően előre kerüljön. Ezután jött a hatalmas meglepetés. Sz.Laci papucsai nem bírták és defektet kapott a bal hátsó.

Ezzel Mart1n behúzta zsinórban harmadik versenyét, mögötte végül Bence végzett, majd az a Marko lett 3., aki hatalmas iramban száraz gumikon jött előre.

A nap versenyzője szavazást Marko nyerte, azonban Laci nem volt messze a szavazatok versenyében.

Igazán izgalmas versenynek lehettünk szem és fültanui. Soha rosszabbat!

Legközelebb Monzában csapnak össze a D liga tagjai, viszont előtte még 3 liga megrendezésre kerül.

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.