Trollmula a törelten

Share

Miragesport – B Liga – Circuit de Spa-Francorchamps

B liga. Rengeteg meglepetést hozott eddig, bizakodva szurkoltam egy jó versenyért, olyasmiért, mint amit láthattunk eddig a mai nap.

 

Száraz körülmények uralkodtak az időmérőn, mondhatni egy kis változatosság már ráfért a mai napra. Robi futotta meg elsőre a legjobb időt 1.41.841-es idővel az első helyre állt. Trollmula nem maradt el sokkal lágy gumival mindössze 34 ezred volt a különbség. Majd Golden futott egy még jobb időt. Majd jött az infó miszerint az időmérő után lesz egy restart, azaz a verseny nem egybe fog lezajlani az időmérővel. Forrásaim szerint az egyik pilóta küszködött technikai gondokkal.

A végére azonban Robi összeszedte magát és egy 1.41.524-es idővel kibérelte az első rajtkockát, mögülle GOLDEN rajtolhatott 3 tized lemaradásban, majd a bajnokság éllovasa Trollmula csak a 3. helyen végzett.

 

 

Meglepetésre nem esett az eső a verseny elején ami biztató üzenetet sugallt a versenyzőknek.

Tiszta rajtot láthattunk, LEVI hatalmas első kört produkálva feljött 4 pozíciót. Eközben Szala parkolt le és adta fel a versenyt meglepetésre. Psycho és LEVI osztották a pofonokat rendesen, oda vissza előzték egymást. Azonban Psycho-nak fel kellett adnia a versenyt, így LEVI egyedül ment tovább. Robi és Peet váltottak először gumit mind a ketten a közepest keveréket kapták. A 10. kör környékén baljós felhők érkeztek az égbolton eltakarva a napot, és jelezve, nincs messze az eső. Trollmula hatalmas előnyre tett szert azokkal a lágy gumikkal, olyannyira, hogy kiautózott egy boxkiállásnyi időt, és szuperlágyakkal visszajött Robi elé. Bencytó hibázott egyet, ami a pozíciójába került. A felhőzet közben felszakadozott ezzel gyengítve az eső esélyeit. Levi hátulról eltalálta Bencytót a „Bus Stop”-ban amit csapattársa megköszönt hisz Fenton megelőzte mindkettejüket. Ezután a két Sauberes szórakoztatott mindenkit végül LEVI az utolsó körben elment Fenton mellett.

Trollmula megnyerte a futamot remek stratégiával, ezzel sorozatban 6. győzelmét aratta a szezonban Bakutól kezdve, mögötte Robi futott be másodikként, majd GOLDEN érkezett meg a 3. pozícióba.

A nap versenyzője szavazást Bencytó nyerte mindössze 2 szavazattal, most annyira nem voltak beindulva a nézők, mint álltalában.

 

 

Végre nem egy esős hétvégét láthattunk a mai nap folyamán. Rengeteg stratégiát láthattunk, amivel rengeteg izgalmat okoztak a pilóták a nézőknek.

Legközelebb a B liga mezőnye Monzában csap össze, azonban még hátra van a hétvégezáró A liga.

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.