A „Variante Ascari” átka

Share

Miragesport – E Liga – Autodromo Nazionale Monza

A naptárban eddig a legtöbbször a Autodromo Nazionale Monze nevezetű pályán rendeztek futamot, eddig 67et. Hatalmas történelemmel bír a pálya melynek több vonalvezetése, sőt még egy ovál pályarésze is van, igaz, már nincs használatban. Ezen a tradicionális pályán került rendezésre a Miragesport E ligájának Olasz futama.

Száraz gumikkal vágtak neki az időmérőre a tagok, ami különféle taktikákat jelentett, hisz akár egy keményebb keverékű gumival is lehet remek időt futni. mizse 1.20.120-as ideje elég magas mérceként állt a sorrend elején. Azonban thomas mégis meg tudta javítani, igaz „csak” 2 ezred másodperccel. Majd Zsozsó érkezett thomas elé 8 ezreddel. Izgalmas és szoros időmérőt láthattunk, mi sem bizonyítja jobban: az első 12 pilóta 1 másodpercen belül, az első négy pilóta pedig 33 ezreden belül kvalifikálták magukat

 

A versenyen is száraz idő uralkodott, ráadásul Dr.Booth elárulta még az időmérő előtt, hogy a Mercedes radarja nem jósol esőt a teljes futamra.

Lorincnek valószínűleg technikai gondokkal küzdött, hisz a kapcsolatot nem tudta felvenni vele a rendezői stáb, így a futamon nem tudott elindulni. B.L. megmutatta, hogy fánkozással lehet a legjobban melegíteni a gumikat.

mizse remek rajtot vett a 3. helyről, és azonnal az első helyen találta magát. Azonban thomas üldözőbe vette és bevállalta a csatát is a jobb pozícióért. MateGamerHUN-nak be kellett fejeznie a versenyt technikai gondok miatt. Csoki alatt megindult a verda az „Variante Ascari”-ban és magával rántotta Bálintot. Bálint ezzel be is fejeztea versenyt, Csoki viszont még tudta folytatni. Közben folytatódott a csata az élen, mizse körbeautózta thomast az első kanyarban, ami a „Rettifilo” névre halgat. AlonsoFanRicsi-nek gondjai akadtak a versenygépével ezért a futamot fel kellett adnia. WellGold és Zsozsó csaptak össze, mondhatni nem a legszabályosabb keretek között. WellGoldnak elege is lett és inkább visszavonult a versenytől. Érdekes stratégiákat lehetett látni, volt aki felrakta a verseny második felére a közepes keveréket (mint például foxy), de Egon és mizse inkább a lágy gumik mellett döntöttek. B.L. aki lágy gumiról rajtolt egészen a 17. körig nyúzta a gumikat, majd friss szuperlágyakkal folytatta, ezzel hatalmas esély nyílt számára a dobogóra, vagy akár a futamgyőzelemre is. A 20. körben Egon és thomas csaptak össze, azonban megcsúsztak és Egon a falban kötött ki, azonban folytatni tudta még a futamot. Ezután B.L. megérkezett thomasra, akit megelőzött ugyan, de ezután rontott a „Variante Ascari”-ban, így visszaesett a 3. helyre. Ezután újra összecsaptak, oda vissza előzték egymást, azonban thomas összekapta magát és el tudott húzni.

mizse megnyerte a versenyt, majd thomas futott be másodikként, azonban büntetései miatt a mögötte érkező B.L. kapta meg a 2. helyet.

A nap versenyzője mizse lett.

Izgalmakban gazdag futamot láthattak a kedves nézők. Kiemelkedően sok büntetést osztottak ki, főleg a „Variante Ascari” szedte áldozatait. Legközelebb Szingapúrba gurulnak újra pályára az E liga tagjai, azonban addig még érkezni fog a holnapi nap a D, a C, a B, és az A ligával.

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.