Mart1n pole, Mart1n győzelem, Mart1n bajnoki cím?

Share

Miragesport – D Liga –  Autodromo Nazionale Monza

 

Mart1n pole, Mart1n győzelem, Mart1n bajnoki cím?

 

Mi tagadás, még ha tegnap nem is láthattuk az első 3 ligát (H, G, F liga), azért az E liga mezőnye remek versenyt tálalva kárpótolt minket. Azonban az izgalmak fokozódása nem állt le hisz még 4 időmérő és verseny hátra volt.

 

Átmeneti gumik repültek fel a pilóták versenyautóira, hisz az időjárás nem épp a napos oldalát mutatta, viszont nem kerültek elő a kék oldalfalú esőgumik, kinek örömére kinek bánatára.

Nem is lazsáltak versenyzőink, szinte mindenki azonnal kigurult, persze a megfelelő autóbeállítás betöltése után. Ahogyan az esőcseppek, úgy a mért körök is záporoztak, bár Mart1n ideje magas mérceként állt az ideiglenes sorrend elején (1.28.367-es idővel). Közeledve a vége felé Hurricane és Roli kötött ki a falban. Hurrciane rosszabbul járt, hisz még nem futott mért időt, így fix utolsó helyről indulhatott.

Végül Mart1n szerezte meg az első rajtkockát egy hihetetlen 1.27.556-os űridővel, mögötte Marko végzett 6 tizedes lemaradással, majd őket a Red Bull pilótája, burkos követte.

 

A versenyre meggondolta magát az idő, és hozta a napsütést, ezzel a slick gumikat is a versenygépekre.

Angyalosi hatalmas rajtot vett, burkos pedig visszaesett egy hibának köszönhetően. Hipster nem érte meg, hogy körbe menjen a pályán idő előtt vissza kellett vonulnia, hasonló okok miatt GoldenFace és burkos is visszavonult.  Mart1n megtartotta pozícióját, és el is tudott húzni. Marko közben megérkezett Angyalosira, aki alatt a szuperlágy gumik kezdtek elfogyni így Marko könnyűszerrel előzte meg. A bokszkiállások után a vezetést Mart1n vette vissza. Roli inkább a másik variációját használta (mely a „Variante della Roggia” nevet viseli). Majd Kisbizsu Soma és Roli találtak egymásra, néhol már konkrétan a szívbajt hozva a csapatfőnökeikre. Sz.Laci közben Hurricane-t előzte, ezzel javítva pozícióján, ami nem egy rossz dolog főleg hogy a bajnokságban esélyes még a bajnoki címre. Nagy lendülettel gyűrte le Laci Angyalosit és Markot is és feljött a 2. helyre.

Azonban érkezett a kockászászló Mart1n sorozatban negyedszer állhat fel a dobogó legfelső fokára, a második helyen végül Angyalosi végzett, míg a büntetések miatt Sz.Laci „csak” a 3. hely pontjait kapta meg.

A nap versenyzője Mart1n lett, innen is küldöm gratulációmat a teljesítményéhez! (a szerk.)

 

 

Kellemes futamot láthattak a kedves nézők, remek időtöltést kínál a D liga az ebéd utáni sziesztában. Eközben már készülődnek a C liga fenegyerekei, a D liga tagjai pedig szedik a sátor fájukat és költöznek át Szingapúrba, ahol a jövőhéten lesz a folytatás.

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.