Most sem szakadt meg a sorozat Rockynak

Share

Miragesport – C Liga – Autodromo Nazionale Monza

 

Most sem szakadt meg a sorozat Rockynak

 

Nem is kellett sokat várni a folytatásra jöttek is a C liga tagjai hevesen. Változás történt a mezőnyben hisz Satoshinak gondjai akadtak, helyére a Reanult a Mercedeses Chris-t igazolta le Diesel mellé.

 

Száraz időjárás uralkodott az időmérőn, ami kedvezett a taktikázásnak.

Chirs fel is avatta a Renault ülést no nem úgy ahogy azt gondolnánk, hisz még el sem kezdte a mért körét máris a falban kötött ki, pontosabban a „Variante Ascari” után. Első nekifutásra Rocky érte el a legjobb időt (1.19.466). Közben a színfalak mögött technikai gondok hátráltatták a stáb munkálatait, kilátásba került az időmérő megszakítása is. Gelesztapásztor kihozta a közepes keveréket, azonban nem váltak be és végül vissza is vonult. Ezután Diesel jött, javított (6. helyre jött föl), majd összetörte, hogy szándékosan-e azt nem lehetett tudni. Közben információhoz jutott a szerkesztőség, miszerint Daninál történtek meg nagyobb technikai gondok, ez pedig nem egy jó hír.

Végül Rocky maradt az 1. helyen egy 1.19.442es idővel, mögülle geri indulhatott, majd horvi érkezett meg a 3. helyre.

 

A stáb megszakította a szokásos menetrendet és beiktatott egy 5perces kényszerpihenőt, amíg megoldották a gondokat.

A felvezető körön Gelesztapásztor bemutatta a sajátos gumimelegítési taktikáját, megpördült, hogy felmelegítse azokat a közepes ekverékű abroncsokat.

A rajtot követően Rocky megtartotta pozícióját, horvi megelőzte Gerit kevin pedig visszaesett a mezőny végére. Gyurma és Geri akadtak össze, amit Diesel kegyetlenül kihasznált. Chris-t még az ág is húzza, az időmérő után a versenyen is összetörte a verdáját. Gyurma megpördült ugyan az „Ascari”-ban, azonban a versenyt tudta még folytatni. Gelesztapásztort előzte meg Rocky, azonban a Force India pilótája tudta tartani a lépést, noha a gumik között óriási különbség volt. Diesel kihasználta a lehetőséget, hogy Horvi és Ádám egymással voltak elfoglalva a célegyenesbe, és mindkettejüket állva hagyta. Eközben Geri is becsatlakozott és már 4en harcoltak a jobb pozícióért. A végére azonban a 4es vonat feloszlott ezzel borítékolva a végeredményt.

Rocky remek teljesítménnyel húzta be az Olasz nagydíjt itt a C ligába, mögötte Diesel futott be, majd Adam érkezett a pódium legalsó fokára.

A nap versenyzője szavazáson Gelesztapásztor és Rocky holtversenyben az első helyen végeztek.

 

 

Fokozódó izgalmak, kemény csaták, parádés futam, és még hátravan 2 liga versenye is. A C liga leközelebb Szingapúrban tart megmérettetést.

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.