Kaotikus futam Sztív diadalával

Share

Miragesport – A Liga – Autodromo Nazionale Monza

 

Kaotikus futam Sztív diadalával

  Megérkeztünk a hétvége csúcspontjához, az A ligához. azonban nem egyből az időmérő vette kezdetét, hanem egy interjút halhattak a kedves nézők, ahol Sztívet kérdezte Peet és Psycho az F1 esport kvalfikiációval kapcsolatban.

 

Miután megvolt az interjú ugrottunk is egyből az időmérőre, ahol 12-en voltak jelen. Első nekifutásra Sztív futotta meg az addigi legjobb kört, ami egy 1.18.819-es idő volt. mirageeputo nem igen találta a hétvégén meg elsőre a fonalat, például a „Lesmo 2”-ben forgott meg, azonban ez nem törte meg. És megint a Technika ördöge ténykedett. Ennek köszönhetően „csak” képi montázsból tudtuk követni az időmérő hátralevő részét, igaz a legvégére megjavult.

Sztív végül egy javított 1.118.777-es idővel a pole-ba kvalifikálta magát, mellőle másodikként csapattársa Vatkan rajtolt, majd a Ferrariból Hellájc rajtolt a 3. helyről.

 

A rendező stáb a biztonság kedvéért új startot rendelt el, ezzel enyhén csúsztatva a rajt időpontját. Azonban a rajtra megérkezett az eső, amire már muszáj volt felrakni az átmeneti gumit. Hellájc a felvezetőkört nem tudta teljesen teljesíteni így a rajtrácson várta a mezőnyt. Így járt mirageeputo is, igaz, ő taktikából szeretett volna gumit melegíteni.

Újabb tiszta rajtot láthattak a kedves nézők. Aztán jött az „Ascari”, ahol Hellájc és Chris egyaránt kiforogtak egymástól függetlenül. Ezután szépen haladt a mezőny, majd Hellájc újra ugyanott eldobta és ezúttal ki is esett a versenyből. A 6. körben jött a kérdés: Száraz vagy sem a pálya? Ugyan még nem engedélyezte a versenyigazgatóság a DRS-t, ami a váltópontot jelenti, elég sokan megpróbálkoztak a száraz gumikkal, több kevesebb sikerrel. Majd Szkály törte a szárnyát, ráadásul megjutalmazta az igazgatóság gyorshajtásért a bokszban néven 5 másodperces Stop&Go-val. Ezután fel is adta a versenyt, így a Ferrari az otthonában nullázott. Berci optimista hozzáállással elment még egy extra körre, ez a lépés sajnos nem jött be. Sztív hatalmas mázlival és profizmussal előzte meg Bercit a legszűkösebb helyen a pályán. Majd Bercinek jött a lehetőség, Vatkan és Sztív is kapott büntetést míg Berci nem. Igaz a 3. helyen autózott viszont a büntetések miatt elsőnek érezhette magát. Szürreális dolgot láthattak a nézők, az egyik Force India, California állt keresztben a bokszban. Azonban gyorsan kapcsoltak a garázsban és gyorsan visszaállították a verdát. mirageeputo állt félre az „Ascari” után emiatt Virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe. Felgyorsultak az események még a nap is kisütött. Sorra történtek a helycserék mindenhol, kivétel az első helyezett, továbbra is Sztív haladt legelöl.

Végül a kaotikussá vált futam végén Sztív került ki győztesen, mögötte Berci futott be másodikként, majd a büntetések rendezése után Blaise lett a harmadik.

A nap versenyzője Berci lett.

 

 

Nos hát véget ért a hétvége, legközelebb a H ligát láthatjuk jövőhéten a Szingapúri aszfaltcsíkon, mégpedig a szombati liganapon.

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.