Izgalom izgalom hátán – az E Liga összefoglalója

Share

Miragesport – E Liga – Singapore Street Circuit

Izgalom izgalom hátán

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a mai nap eddig átlagosan telt volna. Példaként ott van a H ligából a Renault érdekes taktikája, vagy a G ligából Deadbye taktikus győzelme. Azonban nem áll le a hétvége, a sor az E ligán van.

Az időjárás nem kedvezett, esővel ajándékozta meg a pilótákat az időmérőre. Bálint próbálkozott meg egy gyorskörrel, azonban a hátsó kereke eltalálta a falat, ezzel az autót tönkretéve. MateGamer visszavonult viszont nem baleset miatt, hanem az előző futam alatt szerzett időmérős eltiltás miatt, így az utolsó helyről kellett rajtolni. mizse fel tudta tornászi az időmérő csúcsidejét 1.52.726-os idővel. Gémynél felvillant az Ultralágy gumiabroncs, majd utána egyre több ember villantotta fel. A legvégén minden száraz gumiabroncsos ember kivonult a bokszból, ráadásul a DRS is engedélyezve lett. Azonban nem értek fel időben a gyorskörükre, mert elfogyott az idő.
Végül meglepetésre WellGold érte el az időmérő legjobb idejét, 1.51.756-os idővel, mögötte thomas állhat fel a 2. rajtkockába a futamon, harmadikként pedig Egon végzett.

A versenyre nem tartott ki az eső, száraz körülmények uralkodtak.
A rajt tiszta volt azonban Csoki a falba kötött ki az 1. DRS szektorban. Majd AlonsofanRicsi szintén összetörte a verdáját. Az első 5 ember egymásra talált, azonban thomas törte a szárnyát, ezzel WellGoldnak kedvezve aki megtartotta a rajtot követően az első helyet. Nyámer beiratkozhatott D. Ricciardo előzési tanfolyamára, hisz hatalmas bevetődést produkálva előzte meg az előtte haladót, igaz nem a legszabályosabb keretek között. mizse megpuszilta a falat, ő is törte a szárnyát, ezzel B.L. is megérkezett az elsőkre. Majd WellGold kezdett csúszkálni. 11. körben jártunk mikor foxxy találta el a falat, amivel vissza kellett vonulnia a versenytől. Közben a Mclarenes Lorinc vonult vissza, viszont nem a legjobb helyen parkolt le, szívbajt hozva egy két pilótára. Bálint, a csapattárs is követte Lorincet, igaz, nem szándékosan. MateGamer egy elnyújtott lágyes etap után érkezett meg a bokszba ultralágy gumikért a verseny 19. körének végén. Ezután Nyámer törte össze a versenygépét, azonban mire csapattársa, Dr.Booth a helyszínre ért már hűlt helye volt a kocsinak, dícséretes munkát végeztek a pályabírók. WellGold hősiesen védekezett, azonban MateGamer hatalmas tempót diktálva előzte meg.
mizse nyerte meg a remek versenyt thomas előtt, 3. helyen pedig MateGamer érkezett, aki így életben tudta tartani a VB címre való esélyeit.
A nap versenyzője MateGamer lett, hatalmas gratulációt érdemel, hisz az utlsó helyről rajtolva érkezett meg a 3. helyre.

Izgalmakban teli versenyt láthattunk ezen a hosszú futamon. Ne feledjük holnap még érkezik a D a C és az A liga.
Addig is kitartás!
Adio!
S.Z.