Régi-új tagokkal erősít az A liga

Share

Miragesport – A Liga – Singapore Street Circuit

 

A B liga felosztásának köszönhető, hogy egy két új tag bekerült a legfelső ligába, pontosabban 4 új versenyző kapott helyet, Trollmula és Bencytó úgymond felélesztették a Williams csapatát akik eddig nem igen vettek rész az A liga történéseiben, WHOAMI és Golden pedig a Haas autóinak üléseit kapták meg, ezzel is növelve az A liga, nem is alacsony színvonalát. Meglepetésként mirageeputo nem versenyzett, hanem ő kommentálta le az eseményeket. Ennek oka, hogy Peet nem tudott eljönni.

 

Időmérőn nem kapott esőt a mezőny, ezzel biztosan megtudhattuk, hogy a virtuális F1 világában mi az a kör, ami a leggyorsabbnak számít a Miragesporton belül. első nekifutásra Sztív érte el a legjobb időt lágy gumikon, ez egyébként egy 1.35.754-es idő volt. Különböző stratégiákat láthattak a kedves nézők, ami fergeteges időmérőt hozott. Trollmula nem is ment rossz időt elsőre lágy gumikon, az 5. helyre tudott felkapaszkodni. California remek ultralágyas időt rakott össze és egy időre át is vette a vezetést, azonban Trollmula mégjobb időt tudott produkálni, mint Force Indiás kollégája.

Ezután viszont jött a meglepetés, Blaise nyerte az időmérőt 1.33.922-es idővel, majd SKR Peter érkezett ultralágyakon nem sokkal lemaradva, majd Berci érkezett, aki a harmadik helyre kvalifikálta magát.>

 

 

A verseny sem hozott esőt, így a slick gumis rajtot engedélyezte a versenyigazgatóság.

A rajt nagyjából tiszta volt azonban Chris kanyarlevágssal szerzett egy pozíciót, amit nem adott vissza, így egy 5 másodperces Stop&Go-t kapott ajándékba. A két Mercedes és a két Toro Rosso visszaesett a mezőny hátsó felébe, míg Hellájc zseniális rajtot véve javított 4 pozíciót. Itt azonban nem állt le, hisz a bajnoki esélyeit bármi áron növelni akarta. Sztív összetörte a verdáját a 4. körben így nullázott, pedig a bajnoki cím még nem dőlt el. Vatkan meglepett mindenkit a 6. körben, a lehetetlen helyek egyikén előzte meg Zo-ren-t, mégpedig a 13-as kanyarban. Aztán Vatkan vonult vissza bokszból kijövet. Ezek szerint egy jó ajánlatot kaphatott az egyik Haas szerelő. A kerékcseréket követően Berci ugrott az élre mögé Troll érkezett majd a pole pozíciót megszerző Blaise haladt a 3. helyen a verseny 15. körében. California és Balise közben helyet cseréltek, hisz California szemmel láthatóan gyorsabb tempót tudott diktálni csapattársánál. SKR Peter Chris és siposbence egymásra találtak és hatalmas csatával szórakoztatták a nézőközönséget. California vette üldözőbe Troll-t aki viszont védekezett hősiesen és tartotta a 2. helyet.

Végül Berci behúzta a futamot, Trollmula első A ligás versenyén felért a dobogó második fokára, mögötte Claifornia futott be harmadikként.

A nap versenyzője Berci lett.

Érdekes információnak lehettem szem és fültanúja (szerk.). Trollmulát sikerült elcsípni a futamot követően, és mint kiderült szavaiból, már a kerékcsere előtt törve volt a szárnya, viszont nem cserélte le a bokszkiállásnál, és ezzel a törött szárnyal védte meg a 2. helyét, amihez gratulálok!

 

 

Izgalomdús futammal zárt az A liga, Legközelebb Japánba láthatjuk a mezőnyt

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.