Bajnokavatás drámával a négyzeten

Share

Miragesport – A Liga – Suzuka International Racing Course

 

Zárásképpen érkezett az A liga Suzukába, azonban még nem a búcsú ideje van. Egyébként a kaotikus C liga után kíváncsiság övezi a ligát, vajon milyen módon lehet még fokozni az izgalmakat.

 

Az időmérőt szárazon megúszták a versenyzők, kellemes napsütés fogadta a pályára gurulókat. Már az elején jött a meglepetés, hisz Bencytó vágta falnak, pedig közepes gumin volt, kíváncsi lettem volna (szerk.), mit tud kihozni azokból a gumikból. Első neki futásra Berci bizonyult a legjobbnak, 1.26.579-es ideje is ezt igazolja. Majd jött Szkály igaz, nem a célba, hanem a falba, így az időmérőt be kellett fejeznie. A vége felé érkezett California, és Berci idejére rávert 42 ezredet.

Végül lejárt az idő, a leges legutolsó pillanatban Berci megnyerte az időmérőt 1.26.195-ös idejével, mögötte California végzett a 2. helyen, aki épp, hogy lecsúszott a pole pozícióról, majd Sztív lett a harmadik lágy pirelli gumiabroncsokkal 76 ezred lemaradásban.

 

 

A rajt most nem volt szép tiszta RMate forgott ki a rajtot követően, majd Trollmula szintén kiforgott. Sztív jó rajtot véve feljött a 2. helyre, California pedig egészen az 5. helyig csúszott vissza. Majd Berci vesztett pozíciót Sztívvel szemben. Elsőként Szkály ment ki bokszba, akinek főleg a törött szárnya miatt kellett meglátogatni a pit-et. Aztán megérkezett ismét a dráma, Berci kapott defektet. Eközben Magic, majd mirageeputo is visszavonult. Majd California alatt is megállt a verda. A sorban SKRpeter jött, aki a bokszba jövet letörte első vezetőszárnyának bal felét, amire a szerelők nem voltak felkészülve, így azt nem cserélték le neki. Ez okozta a kiesését is. Trollmula a B liga bajnoka hatalmas tempót diktálva lépkedett fel egyre feljebb a sorrendben, olyan pilótákat előzött meg akikkel eddig nem igen találta szemben magát. Átfűzte magát Vatkanon, Chrissen, sőt, még Hellájcon is, aki még harcban volt a bajnoki címért.

Jött a kockás zászló Sztív behúzta a futamot, és ezzel beiktathatott egy örömautókázást Brazíliára, ugyanis megnyerte az A liga versenyzői bajnoki címét, amihez csak gratulálni lehet. Mögötte hatalmas tempóval Trollmula futott be, majd Vatkan lett a harmadik.

A nap versenyzője Trollmula lett.

 

 

Izgalmas hétvégét izgalmakkal zárt szokás szerint az A liga, amihez most járt egy bajnokavatás is. Legközelebb Brazíliába láthatjuk a mezőnyt

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.