Száraz gumi vagy nem száraz gumi, ez itt a kérdés

Share

Miragesport – E Liga – Suzuka International Racing Course

 

A Miragesport eheti úticélja Japán, a szigetország, azon belül is a Suzukai versenypályára, melynek van pár híres sztorija, főleg, hogy mivel a naptár 2 felében foglal helyet nem ritkán itt dőlt el a bajnoki cím sorsa az F1 történelme során. A mai napon már megmérkőzött 3 liga mezőnye, viszont az E liga még hátra volt.

 

Nem sokat vártak a pilóták máris a pályára gurultak. Az idők folyamatosan repültek, és egyre jobb időket voltak képesek összerakni a versenyzők. Ezredek választották el a pilóták idejét. Viszont a végére már azért a jobb idők is összejöttek.

Wellgold megnyerte az időmérőt 1.27.443-as idejével, mögötte 2 tizedre Egon futott legjobb idejével 2., míg B.L. lett a harmadik.

 

 

Az időmérőn lehetett sejteni, hogy érkezik eső a versenyre, és ez így is lett. Azonban még a száraz gumik bizonyultak jobbnak.

Egon remekül rajtolva átvette a vezetést, Bálint viszont visszaesett a mezőny végére. B.L. az első kör végén máris a bokszba hajtott és megpróbálta az Intermediet gumikat. Közben foxy csúszott meg és kellett befejeznie a versenyt. Booth is megpróbálkozott B.L. taktikájával, azonban még nem bizonyult jobbnak a száraz gumiknál az átmeneti gumi. csoki tolta túl a gázadást és forgott ki viszont nem tört semmi az autóján. Bálint bokszból kijövet szembe találta magát két pilótával is, és bravúr is kellett ahhoz, hogy hárman egymás mellett forduljanak el az első kanyarban. Egon közben cserélt gumikat viszont nem átmeneti gumikra, hanem lágyakra váltott. Egyenlőre neki lett igaza hisz a többiek is száraz gumikon maradtak, ráadásul B.L. is visszaváltott slick gumikra. Sajnos a technika már a futam előtt is jelezte, hogy most nem a liga pártján áll, hisz az indító üzenet is késett vagy 3 percet, a pilótákat kegyetlenül dobálta vissza. thomas próbálkozott meg a 130R tőgázas bevételével, azonban megcsúszott és kiesett, ezzel elvesztve bajnoki esélyeit a vb-ért folytatott harcban. Booth tesztelte az esőgumikat hátha bejön, viszont nem úgy ment az ahogy gondolta, és törte is a szárnyát. MateGamer vette üldözőbe Egont, aki viszont a Kobayashi kanyarban túlcsúszott. A kiállást követően mizsével került összetűzésbe, és kiforgott ismét. Majd megint megforgott, amivel el is vesztette esélyeit a dobogóra.

Azonban érkezett a kockászászló, WellGold behúzta ezt a futamot, ezzel pedig a világbajnoki címet is megnyerte, hatalmas gratulációt érdemel. Mögötte MateGamer futott be másodikként, majd a dobogó legalsó fokára mizse állhatott fel.

A nap versenyzője Egon és WellGold lett holtversenyben 6-6 szavazattal.

 

 

Izgalmas futamot láthattak a kedves nézők, amit az eső kinek örömére kinek bánatára, színesített meg. Élvezetes verseny végén került ki győztesen az E liga bajnoka, amihez még egyszer gratulálok (a szerk.)!

Holnap jön a folytatás!

Addig is kitartás!

Adio!

S.Z.