Mercedes kettős győzelem a szezonnyitón

Share

A Miragesport neve az évek során egybeforrt a magyar Formula 1 -es esportolás, valamint ligázás fogalmával. A 2017 -ben útjára indított bajnokság már akkor sikeresen működött, amikor még kis túlzással a kívülállók közül senki sem akarta komolyan venni azt a tevékenységet, ahol egy Forma 1 rajongó az otthonában, egy pedál-kormány duóval kiegészülve rója a köröket a lehető legprofibb módon, a létező legprofibb versenyzők ellen, a Király Kategória ismert helyszínein. Közülük sokan az évek során már külföldi viszonylatokban is óriási sikereket értek el, így aztán amellett, hogy a Miragesport vitathatatlanul hazánk legismertebb- és kedveltebb ligájának mondható, kijelenthetjük azt is, hogy a jelenkori szcéna legprofibb versenyzői közül sokan itt tették le névjegyüket először az esportolói karrierjük során.

A hosszúra nyúlt kihagyás után a szervezők célja az volt, hogy az új szezonban Magyarország legprofibb versenyzőit vonultassák fel a rajtrácson, akiknek a tudása közti különbség emberi mértékkel fel sem fogható. Nos, a küldetés sikeresnek bizonyult. Mi sem bizonyítja ezt jobban az időmérőedzés végeredménye, ahol némi szélárnyékozás segédletében bár, de elvitathatatlanul a Red Bullos Jakab Norbert tudta elcsípni a polet a maga 1:25.507 -es körével, míg mögötte, a csapattársa, Boda Zoltán 1:25.514 -es idővel, 0.007 lemaradással végzett. A harmadik kockából Hevessy Gábor indulhatott, aki 1:25.541 -et autózott. Ez tehát azt jelenti, hogy a top 3 pilóta legjobb köreinek a különbsége nem érte el az 1 tizedet. De ez csak a fele az igazságnak, hisz egészen az 5. helyig bezáróan 1 tizeden belül voltak a versenyzők, a top 19 pedig 6 tizeden belül. A leginkább Puki István számára alakult balszerencsésen a kvalifikáció, a Mercedes pilótája ugyanis egy 5 helyes rajtbüntetéssel gazdagodott egy szerencsétlen incidens során.

A verseny az André-Kátai Kristóf baleset miatt – amiből egy korai Safety Caros etap következett – kissé kaotikusan indult. Puki István a Mercedes -szel, Tóth Levente a Williams -szel, Kovács Roland pedig a Ferrarival – aki szintén megforgott a rajt után – a korai kiállás mellett döntöttek. Közülük csak Kovács Roland választotta a keménykeverékű abroncsokat, amivel egyébként teljesítette is az egész versenytávot.

A futam leginkább az elképesztően szoros követési távolságokról, látványos előzésekről maradt emlékezetes, de a drámai kiegészítés természetesen most sem maradt el. Elég csak a Boda Zoltán-Muruly Martin, vagy a Hevesy Gábor-Jakab Norbert-Kovács Roland hármas balesetére gondolni, melyek közül egyébként az utóbbi miatt a Bizottság vizsgálatot is indított.

Az elől lévők balesete után vált biztossá, hogy a Mercedesek egyértelmű jelöltjeivé váltak az első 2 hely megszerzésére, aminek hatására aztán rendesen meg is szorongatták egymást, ám Puki Istvánék tanulva mások hibájából nem lépték át a határt egy alkalommal sem, így aztán sikeresen behozták az Ezüst Nyilakat az első két helyre a Bahreini szezonnyitón. Puki István lett egyébként a “Nap Versenyzője” szavazás győztese is a beérkezett szavazatok 67 százalékával.

Miragesport ismét egy olyan versenyhétvégével szolgált számunkra, amelyről hosszú napokig folyni fognak az eszmecserék azok között, akik szem- és fültanúi voltak az eseményeknek. A futam végeredménye még nem hivatalos a beérkezett óvások végett, ám a nem hivatalos végeredmény a következő:

Míg a Bizottság ítéletei megérkeznek, a futam az alábbi linken keresztül visszanézhető: