Jakab Norbert nyerte az Azeri Nagydíjat

Share

Már két hete annak, hogy hazánk legnagyobb Formula 1 -es ligája, a Miragesport visszatérésével szabályosan berobbant a köztudatba. A legújabb verseny helyszínéül az Azerbajdzsánbéli Baku szolgált a hihetetlenül trükkös, nagy tudást és egyben koncentrációt is igénylő pályájával, ahol a már megszokott módon szintén egy roppant kiegyensúlyozott, sokszínű- és izgalmas versenynek lehettünk a szemtanúi.

Az időmérőedzést Hevessy ‘California’ Gábor nyerte a maga már-már világklasszis körének számító 1:37.134 -es körével. Gábor közelébe a különbségeket tekintve nem sikerült közel kerülnie senkinek sem, ám a maga 1:37.503 -as idejével az Alpha Tauri pilótája, Mikus Levente sikeresen elcsípte a 2. pozíciót. A 3. rajtkockát Jakab Norbert, a Red Bull versenyzője kaparintotta meg. Bár a pole pozícióért folytattot csata nem volt túlságosan szoros, megemlítésre szorul a tény, hogy a 2. helytől száímtva a 9. pozíciót elfoglaló egyénig bezáróan a különbség alig haladta meg csupán a 0.3 másodpercet.

A verseny első kanyarjai hamar egyértelművé tették, hogy a pálya karakterisztikája nem engedi meg a legkisebb hibát sem egyetlen egy pilóta számára sem. Ezért aztán, amikor Kiss Dániel minimálisan megtolta Puki István Mercedesének a hátulját, az olyan szintű tömegbaleset okozott, amely óriási riadalmat keltett a nézőkben. Kiss Dániel, rádiózása során Boda Zoltánt hibáztatta a baleset bekövetkezte miatt, ám ez a vád alaptalan volt, hiszen Boda Zoltán még csak közel sem volt Dániel Mercedeséhez. Baja egyik versenyzőnek sem esett, ám a Mercedesek ezúttal mondhatták el magukról, hogy olyan körültekintően jártak el egymással szemben, mint Bahrainben, sőt! Az összeérésükből fakadó tömegbaleset hatására eengeteg kényszerből következett szárnycsere történt, bár a helyzet súlyosságát némileg megkönnyítette a Biztonsági Autó beküldése, ami a sérülést szenvedett pilóták számára eséllyel szolgált ahhoz, hogy ismét felzárkózzanak a mezőnyre.

 

Az említett balesetet a következő linken lehet megtekinteni: https://vm.tiktok.com/ZMLvprGhB/?k=1

A verseny újraindítása után nem sokkal ismét egy komoly balesetnek lehettünk szemtanúi. Ebben az incidensben ismételten Kiss Dániel volt az egyik érintett, aki ezúttal Murguly Martin Aston Martinjával ért össze. Mögöttük feltorlódott a mezőny egy része, amiből egyértelműen Kovács Roland jött ki a legrosszabbul, amikor Bába Alexszel akadt össze. A Ferrari pilótája elvesztette uralmát az autója felett, ami így kontrollálhatatlanul indult meg a fal irányába. Roland autója ismét szárnycserére szorult, bár a további versenyének menetét némileg megnehezítette az autó hátsó szárnyának a sérülése is.

A futam további része szintén szolgált érdekességekkel, jobbnál-jobb csatákkal és természetesen drámákkal is! Az utolsó körökben Hevessy Gábor harcolt Jakab Norberttel a győzelemért, azután, hogy Hevessy számára a 2. Biztonsági Autós szakasz a korábbi kerékcseréjével alkotott elképzeléseit egy az egyben keresztül húzta. Boda Zoltán a verseny elején megsérült autójával küzdött a körülményekkel a 3. pozícióban, a 4. helyért pedig Murguly Martin, és Bial Zsolt versengtek. Utóbbi a 24. körig másodpercen belül tartotta magát Martinhoz, ám az említett körben, a vár-résznél elvesztette uralmát az autója felett, melynek köszönhetően bele is csapódott a falba. Ezt a mögötte érkező Bába Alex nem tudta időben lereagálni, így aztán korrigálás nélkül csapódott bele Zsoltba, így veszítve el a biztosnak tűnő 6. pozícióját.

A versenyt végül a hiba nélkül teljesítő Jakab Nobert nyerte a Red Bullal, míg Hevessy Gábort nagy hajrát követően a 2. helyen intette le a kockás zászló. A dobogó legalsó fokára, a verseny nagy részét sérült autóval teljesítő Boda Zoltán végzett, így ez zsinórban a 2. olyan versenyhétvége, ahol egy konstruktőr 2 csapata is dobogóra állt. Vajon folyatódik ez a tendencia a jövőben is?

A Miragesport a múlt vasárnap ismét bebizonyította, hogy indokoltan Magyarország legjobb, és legnépszerűbb ligája, ahol olyan versenyzők fordulnak meg, akik mindig készek szolgáltatni a showt mindamellett, hogy tudásukkal világszínvonalat képviselnek!

Kövessétek be a Miragesport Social Media felületeit, hogy ne maradjatok le a ligával kapcsolatos legújabb információkról, exkluzív anyagokról!
https://www.instagram.com/miragesport_/
https://www.tiktok.com/@miragesport
https://www.facebook.com/miragesportofficial

Jövőhétvégén a Miragesport Jeddahba látogat el. Aki esetlegesen lemaradt a Bakui hétvégéről, az az alábbi linken keresztül visszanézheti az egész versenyt.