Boda Zoltán nyerte a Francia Nagydíjat

Share

A Miragesport Franciaországban folytatta fékezhetetlen menetelését Magyarország legjobb F1 Esportolóinak a felsorakoztatásával. A szezon előrehaladtával kezd egyértelművé válni, hogy a Red Bullok egyszerűen megállíthatatlanok, hiszen Bahrain, és Jeddah után immáron harmadszorra is a energiaitalosok bikájával megtámogatott autó állhatott a legelső rajtkockában Boda Zoltánnak köszönhetően, ami egyébként félig-meddig egy olyan profin kivitelezett szélárnyékozási cselekmény lefolytatásának köszönhető, amit már-már megszokottnak tudhatunk be az esetükben. Az első sorból, Boda mellől a Mercedes versenyzője, Kiss Dániel rajtolhatott, míg a harmadik pozíciót a másik Red Bull pilóta, Jakab Norbert zsebelte be. Hevessy Gábor és Murguly Martin a Red Bullhoz hasonló szélárnyékozási kísérlettel próbálta volna felvenni a versenyt az ellenfelekkel, ám egy szerencsétlen manőver következtében Hevessy Gábor elvesztette uralmát az autója fölött, és összetörte azt. Így aztán mért kör nélkül, az időmérő legelején kiesett.

https://vm.tiktok.com/ZMLoAtC3t/?k=1

A verseny a Miragesporttól megszokott módon izgalmasnak bizonyult, változatosabbnál-változatosabb csatákkal körítve, nem is beszélve az elképesztő hosszúságú DRS-vonatozásokról, melyek a Francia pálya egyik alapvető jellemzői közé tartoznak. Az akadályokat,  a gumikezelést a legjobban Boda Zoltán teljesítette, aki a csapattársával ellentétben hiba nélkül hozta le a komplett versenyt, így biztosítva be szezonbéli második futamgyőzelmét Azerbajdzsán után, így pedig nem csupán azon kevesek közé tartozik, akik már futamot tudtak nyerni a visszatérő Miragesport-szezonban, hanem a tabellán is óriási lépést tett Puki István megközelítése felé, aki a számára rosszul alakult időmérőedzés ellenére, egy óriási hajrá után egészen az ötödik helyig tudott feljönni.

https://vm.tiktok.com/ZMLoAtC3t/?k=1

A pályán történt eseményeken kívül a Miragesport Versenyigazgatási Bizottsága szolgált még némi érdekességgel a futamot követően, hiszen 20 másodperccel és további 3 büntetőponttal súlytották Jakab Norbertet a Kiss Dániellel történt incidense miatt. Norbert nem lehetett boldog az ítélet miatt, azonban Murguly Martin annál inkább, tekintve, hogy a Bizottság elvette az általa megóvott – és véleménye szerint – a játék által szolgáltatott jogtalan büntetéseket, aminek köszönhetően Murguly Martin végül a harmadik pozíciót örökölte meg.

 

A VÉGEREDMÉNY, ÉS A HIVATALOS ÁLLÁS:

Kövessétek a Miragesport Social Media felületeit, hogy ne maradjatok le a ligával kapcsolatos legújabb információkról, exkluzív anyagokról!

https://www.instagram.com/miragesport_/

https://www.tiktok.com/@miragesport

https://www.facebook.com/miragesportofficial

A Miragesport legközelebb jövőhéten Vasárnap jelentkezik majd a kedves nézők képernyőjén, a festői vidék kellős közepén elterülő Red Bull Ringről, a Red Bullok hazai pályájáról. Addig is ajánlott visszanézni a Francia Nagydíjat az alábbi linken keresztül:

https://www.twitch.tv/videos/1490714777