Harcban a végső győzelemért

Share

2-2. Ezek a számok nem a ma esti Magyar-Angol mérkőzés végeredményét jelképezik, hanem az aktuális állást a futamgyőzelmek szempontjából 4 verseny után, a Mercedes és a Red Bull között zajló, látszólag végtelen csatában a Miragesport berkein belül. Magyarország legmonumentálisabb ligája egyelőre hibátlanul kopírozza a Formula 1 2021 -es Világbajnokságának a kiegyenlített csatáját annyi különbséggel, hogy nem Lewis Hamilton és Max Verstappen tündököl a rivaldafényben, hanem Puki István, Kiss Dániel, Jakab Norbert és Boda Zoltán. Az említett versenyzők közül a Francia nagydíjig bezárólag Puki István, Jakab Norbert és Boda Zoltán tudott győzelmet aratni, rajtuk kívül senki. A két konstruktőr négy versenyzője eddig összesen 7 dobogós pozíciót tudhat a magáénak az eddigi 4 verseny során elérhető 12 -ből, ez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy a Miragesport legújabb és egyben a 2021 -es játékkal lebonyolított legutolsó ligáját egyértelmű Mercedes-Red Bull dominancia jellemzi.

Bár a statisztikai adatok valóban elképesztő erőfölényt párosítanak a két csapat nevéhez, ami miatt jogosan gondolhatnánk azt, hogy csak a pozitív végkifejletekből jut nekik, azt azonban semmiképpen nem kellene elfelejtenünk, hogy Puki István – aki a cikk megszületésekor nem csupán a bajnoki éllovas, hanem a futamgyőzelmek kapcsán a legsikeresebb versenyző a ligában- kivételével a felsoroltak közül mindenkinek bőven jutott a balszerencse áradásából a balesetek, és a kardinális büntetések tekintetében is. Elég Jakab Norbert Bahrain -i, vagy Francia nagydíjára gondolni, Boda Zoltán Bahrain -i, vagy Azeri nagydíjára, nem utolsó sorban pedig Kiss Dániel Azeri- és Francia nagydíjára. A versengés a végletekig kiélezett, ahogy pedig ráfordulunk a szezon utolsó nagy hajrájára, kezd egyértelművé válni, hogy a legkisebb hibák is nagyon súlyos pontokba kerülhetnek, ám ennek ellenére még mindig bőven akadnak botlások, figyelmetlenségek a versenyzők részéről.

Boda Zoltán teljes mértékben a balszerencsének köszönhetően kötött ki a szezonnyitónak helyet szolgáló Bahrain -i pálya kavicságyában, mely a verseny során bekövetkezett későbbi történéseket látva nagy valószínűséggel megfosztotta Őt a futamgyőzelemtől. ,, Csalódott voltam. Martinnal alapvetően jó viszonyt ápolok, így nem esett jól szerintem egyikünknek sem a baleset. Szerencsétlen volt, a lehető legrosszabbkor értünk össze a kigyorsításon, így mindettőnk kipörgött. Sokat készültünk Bahrainre, nagy kár, hogy ez lett a vége. ”– emlékezett vissza Boda, majd hozzátette – ,, A lendület azonban nem állt meg, hamar túltettük magunkat rajta, nem okoltuk egymást, nem is lett volna értelme. Úgy készültünk tovább Norbival, mintha mi sem történt volna.” – mondta.

Bahrain után jött Azerbajdzsán, ahol Boda Zoltán számára a tömegbaleseten kívül – amiből Ő szerencsésen kimaradt – az első szárnyának eredeti állapotának egy szalagkorlát által elvégzett, nem pozitív átalakítás miatt maradt emlékezetes, hiszen a háromnegyed versenytávot sérült autóval kellett teljesítenie. Hatalmas meglepetésre Zoltán további hibáktól mentesen, és jelentősebb tempóvesztés nélkül hozta le a hátralévő köröket, így megszerezve szezonbéli első dobogós helyezését. Ez után Zoltán megmutatta, mi is a konstansan jó tempó, és a magabiztosság eredménye, hiszen Azerbajdzsán után Jeddahban az 5. helyen ért célba, mindösszesen néhány másodperces lemaradásban a futamot behúzó Puki István mögött, végül Franciaországban elégtételt vett, és könyörtelenül megnyerte a versenyt egy elképesztő gumikezelési technikával.

,, Mivel a mezőny rendkívül erős, így őszintén szólva nem számítottam győzelemre, főleg az időmérős tempóm miatt, hiszen az nem valami kiemelkedő a többiekhez képest a 2021 -es játékban, viszont a versenytempóban nagyon bíztam, ami az előző versenyek során is azonos volt az élmenőkkel. ” – nyilatkozta a verseny után

Egy dolog gyorsnak lenni az Esportban, egy másik pedig fejben is egész végig ott lenni, és tudni előre, hogy mi a megfelelő taktika, no meg azt mikor kell bevetni.
,, A közepes nagyon jó versenygumi volt Franciaországban. Annyi volt a titok csupán, hogy a 6. kör után megyünk a boxba. Én végig nyomtam Dani miatt, mégis kibírtam én is és a gumi is, sőt, még pár kör bele is fért még volna.”
– fogalmazott a Francia nagydíjon produkált taktikájával kapcsolatban.

A Francia nagydíj után Puki István vezeti továbbra is a tabellát 5 ponttal Boda Zoltán előtt, aki a remek teljesítményének köszönhetően további 16 ponttal megy a csapattársa, Jakab Norbert előtt, ám ennek ellenére Boda nem engedi meg magának, hogy elkényelmesedjen a jelenlegi pozíciójában, sőt; nyugalomra int mindenkit, hiszen ,, még nyílt a bajnoki csata, Norbi is ott lesz, ezt nyugodtan ki merem jelenteni. Nyers tempóban Sztív erősebb nálam, Norbival egálban vagyok, viszont időmérőn mind a ketten jobbak nálam. ” – mondta. Arra a kérdésre, hogy mi lehet a titok, amely a mérleg nyelvét a végelszámolásnál az Ő irányába döntheti el, annyit mondott: ,, Hiszek a konzisztenciámban. Mindig is ez volt az erősségem. ”

Ahogy közeledünk a szezon véghajrája felé, a csapatoknak már lassacskán el kell gondolkodnia bizonyos esetekben a csapatutasítások bevetésén, hiszen 2007, és 2008 óta pontosan tudjuk, milyen sokat számít akár egyetlen egy pontocska is a végelszámolásnál. Boda meglátása ezzel kapcsolatban: ,, Kétlem, hogy lesz csapatutasítás. Maximum az utolsó forduló utolsó körében, amikor már esetleg csak az egyikünk harcol a címért. Amennyiben viszont mindketten harcban leszünk, nem lesz. Norbit ismerem, kb együtt kezdtük a ”pályafutásunkat”. Nagyon kitartó, céltudatos, hihetetlenül gyors, sosem szabad leírni. Sztív pedig, őt szerintem aligha kell bemutatni, mindig van valami a tarsolyában.”

A Miragesport visszatérő szezonja Vasárnap Ausztriában folytatódik majd 17 órától, ahol már előre garantáljuk a ligától már jól megszokott kiélezett, izgalmakkal teli versenyt.
Addig is kövessétek a Miragesport Social Media felületeit, hogy ne maradjatok le a ligával kapcsolatos legújabb információkról, exkluzív anyagokról!

https://www.instagram.com/miragesport_/
https://www.tiktok.com/@miragesport
https://www.facebook.com/miragesportofficial