Jakab Norbert nyerte az Osztrák Nagydíjat

Share

Azt már régóta tényként kezelhetjük, hogy a Miragesport hazánk legnépszerűbb Formula 1 -es Esport ligája, ahol kicsiny kis országunk legjobb versenyzői vetik össze tudásukat hétről-hétre a győzelemért folytatott csatában. Van, akiknek bőven akad szerencséje a „kirándulás” során, és természetesen vannak olyanok is, kiknek kevesebb jut belőle, már ha jut egyáltalán. Azt azonban a Világ legnagyobb koponyája sem tudta volna ennyire pontosan kiszámítani, hogy ennyire nem létező lesz a különbség a meghívott versenyzők között. Tény, hogy pontosan az előbb említett kiélezett küzdelem megteremtése volt a vezetők terve akkor, amikor a Miragesport reaktiválása szóba került, arra azonban talán még a legmerészebb álmukban sem gondoltak, hogy versenyeken át csak akkor lehet majd biztos futamgyőztest hirdetni, amint az átlépte a célvonalat, hiszen az már egyértelmű, hogy a pilóták közel azonos tudása végett még egy kósza körrel a leintést megelőzően sem lehet pontosan megtippelni, ki fog az adott napon győzelmet aratni, erre pedig jó példa a szezon összes eddigi versenye.

A Red Bullok hazai pályáján, az Osztrák Red Bull Ringen sem változtak a dolgok sokat, hiszen az első körtől számítva az utolsóig 4 – vagy a verseny korai szakaszában akár 5 – versenyző volt abszolút esélyes a győzelemre, és egyben a dobogóra is. Bár Jakab Norbert kellőképpen felszívta magát a balszerencsésen alakult Francia hétvégéjét követően, és magabiztosan húzta be az Osztrák nagydíj időmérőedzését, a versenyen rendesen meg kellett küzdenie az ellenfelekkel, élen a bajnoki címre pályázó csapattársával, akivel egyébként szokásukhoz híven ismételten egy egészen elképesztő taktikai-cunamival tudtak a futam legvégéig elől maradni. A Murguly Martin által hajtott Aston Martin, illetve az Alfa Romeo reménysége, Bába Alex 36 körön keresztül nehezítette meg az energiaitalosok életét, ám végül nem tudtak felül kerekedni rajtuk. A versenyen egy olyan szent másodperc sem akadt, amikor Red Bull kiengedte volna a vezetést a két keze közül.

https://vm.tiktok.com/ZMNR7tFrk/?k=1

Jakab Norbert az Osztrák győzelmével fellépett a bajnoki tabella 2. fokára, és csapattársát, Boda Zoltánt 1 pontra közelítette meg , aki egyébként a 3 másodperces büntetésének köszönhetően mindösszesen a 4. pozícióban ért célba a leintést követően. Puki István a 3. helyre csúszott vissza a tabellán, 5 pontra van az éllovas Bodától lemaradva. Jelentős a Red Bull előnye természetesen a konstruktőri csatában is, ott 135 pontjuk van, míg a mögöttük következő Mercedesnek 93. A bajnoki cím elhódítására jelenleg 4 pilótának van abszolút esélye – Boda Zoltánnak, Jakab Norbertnek, Puki Istvánnak, és Murguly Martinnak. Ők 4 -en 11 ponton belül vannak egymáshoz képest.

Kövessétek a Miragesport Social Media felületeit, hogy ne maradjatok le a ligával kapcsolatos legújabb információkról, exkluzív anyagokról!

https://www.instagram.com/miragesport_/
https://www.tiktok.com/@miragesport
https://www.facebook.com/miragesportofficial

A Miragesport bajnoki címéért folytatott kiélezett csata tovább folytatódik Vasárnap, a méltán híres Spa Francorchamps -on. Addig is erősen ajánljuk visszanézni az Osztrák nagydíjat, amit az alábbi linken keresztül tehettek meg:

https://www.twitch.tv/videos/1495164405