Molnár André nyerte az elképesztő Belga Nagydíjat

Share

Eleinte minden a papírforma szerint alakult a Miragesport visszatérő szezonjának Belga nagydíján egészen addig, míg egy, a verseny kései szakaszában bekövetkező Safety Car -os etap a feje tetejére nem állította a komplett sorrendet úgy, ahogyan volt.

Az időmérőedzésen jó szokásukhoz híven a Red Bullok dominálták, közülük is a legjobban Jakab Norbert, aki a csapattársát, Boda Zoltánt egy teljes tized másodperccel verte. A változatosság kedvéért Szabó-Kónyi Bence gondolta úgy, hogy megkaparintja magának a Red Bullok mögött található rajtkockát, így szerezvén meg a harmadik rajtpozíciót, Hevessy Gábort kiszorítva a top háromból hatalmas meglepetésre.  A rajtot követően nem történt a végtelen hosszúságú Kemmel-egyenestől remélt hatalmas változás a pozíciókat illetően, hisz a Red Bullok zavartalanul megőrizték vezető pozíciójukat. Szabó-Kónyi Bencének azonban már akadtak nehézségei Hevessy Gáborral szemben, aki a negyedik pozícióját a harmadikra cserélte a bámulatos rajtja utáni furfangos helyezkedésének köszönhetően. Gábor természetesen üldözőbe is vette a Red Bullokat, akik a támadásra reagálva bombasztikus tempót produkálva kísérelték meg maguk mögött tartani a győzelemre éhes Aston Martin pilótát. A cselekmény sikeres volt, bár a tempó megnövelése egyben azt is jelentette, hogy Boda Zoltánnak meg kellett előznie az előtte közlekedő csapattársát, így próbálva meg Hevessy Gábort lépéshátrányba taszítani, a kiállásokig sikeresen. Utána kezdődött a fejvakarás a Red Bullnál, mert az Gábor, és az Aston Martin támadása révén biztossá vált, hogy  az egyik pozíciójukat fel kell adniuk, tekintve, hogy nincs akkora előnyük vele szemben, ami elegendő lenne ahhoz, hogy az a plusz egy kör, amit vagy Bodának, vagy Jakabnak kint kell töltenie hozzá képest kiemelkedően jobb legyen. Így hát a Red Bull beleharapott az egyik ujjába, miután Hevessyék alávágást kíséreltek meg, és óriási meglepetésre Jakabot hozták először, aki ekkor éppen, hogy Boda előtt tartózkodott a pályán. Gábornak sikerült átugrania Jakab Norbertet, még a Red Bull pilóta visszatámadásától függetlenül is, és ezzel abszolút jó eséllyel pályázott arra, hogy Boda Zoltánnal is hasonlóan bánjon el, aki a csapattársa érkezését követően egy körrel vártak a boxba, mindezt úgy, hogy időközben még Puki István is elment mellette. Totális káosz uralkodott el az energiaitalosokon, a szezon során először, hiszen duplán kerültek vert helyzetbe.

Természetesen Hevessynek jól jött ki az alávágás így aztán sikeresen átvette a lélektani vezetést a versenyben. Nyilván Jakabnak más meglátásai voltak, ezért aztán visszatámadott, megelőzte Hevessyt, amit aztán egy elképesztő hosszúságú, Jakab-Hevessy-Puki-Szabó-Kónyi-Boda-Kiss-Mikus-Murguly-Bába vonat követte, ami meg is alapozta a Miragesport Belga nagydíjának az alaphangját – taktika, előzések, védekezések, izzasztó csaták, kivárás, megfelelő manőverek végrehajtása. Mindeközben a fordított taktikán lévők próbálták növelni az előnyüket, ami viszonylag sikeresnek is bizonyult, pláne akkor, amikor a Safety Car a számukra legkedvezőbb időben érkezett meg, köszönhetően Bába Alex balesetének. Ekkor a komplett mezőny kiállt a boxba a lágy gumikért Kovács Roland kivételével, és fordított taktikán lévők közül mindenki komoly pozíciókat feladva álltak át agyban arra az öt körös szuperszonikus versenyzésre, amely rájuk várt, azonban ugyan ez nem volt elmondható sem Puki Istvánról, sem pedig Kovács Rolandról, aki egyébként a kiállások után átvette a vezetést. Előbbiről azért, mert túlzott gumimelegítési szokását produkálva a buszmegállóban falnak vágta Mercedesét tőle váratlan módon, utóbbi pedig elszenvedte az F1 -es játékok legkellemetlenebb bugját – a Safety Car belelaggolt, vezető pozícióból került az utolsóra. A többiek az említett eseményeket sikeresen átvészelték, és nekivágtak az előbb már említett, elképesztő intenzitású öt körös rohamnak, melynek a végén, az előnyét megőrizve, óriási meglepetésre a tizenegyedik helyről rajtolva Molnár André tudott győzelmet aratni, a szezon során először.

A befutó elképesztő izgalmakat tartogatott, ám sajnos a hiba nem csak lehetőségként volt jelen, hanem Hevessy kezében fizikailag is. A sérült autójával nekihajtott a gumifalnak, így okozva egy óriási tömegbalesetet a verseny legutolsó szakaszában. Erről az alábbi linken láthattok egy videót:
https://vm.tiktok.com/ZMNFBFBEP/?k=1

Így lett az Alpha Tauri a negyedik olyan konstruktőr, amelyik futamot tudott nyerni a Miragesport legújabb szezonjában. A második helyre Tóth Levente ért oda (13->2), míg a dobogó legalsó fokára, egy tizednyi előnnyel Jakab Norbert tudott felállni.

Kövessétek a Miragesport Social Media felületeit, hogy ne maradjatok le a ligával kapcsolatos legújabb információkról, exkluzív anyagokról!

https://www.instagram.com/miragesport_/
https://www.tiktok.com/@miragesport
https://www.facebook.com/miragesportofficial

Vasárnap a Száguldó Cirkusz Kanadában folytatódik, élen Magyarország legprofibb versenyzőivel. Azok számára, akik türelmetlenül várják a piros lámpák kialvását, javasoljuk az előző futam visszanézését az alábbi linken keresztül:

https://www.twitch.tv/videos/1501554650?t=06h52m51s