Hevessy Gábor győzelmével zárult a Miragesport visszatérő szezonja!

Share

Bár a bajnoki cím sorsa már jóval a szezonzáró nagydíj előtt eldőlt, ráadásul a konstruktőri csatába sem lehetett már igazán beleszólni, mindettől függetlenül Magyarország legjobb F1 Esport pilótáit ez tény a legkevésbé sem foglalkoztatta, sőt, mi több – hadat üzentek a szezont fölényesen uraló Red Bullok ellen, meglehetősen nagy volumenben.

Az időmérőedzést a korábbi versenyhétvégét mellőzni kényszerülő Hevessy Gábor nyerte a Kiss Dániel-Szabó-Kónyi Bence kettős előtt. Gábor előnye jelentős volt a 2. helyezettel szemben, azonban fontos megemlíteni, hogy a top 8 versenyző 3 tizeden belül volt egymáshoz képest, ami szintén csak azt az eddig is ismert tényt támasztotta alá, hogy nem csupán hiba nélkül kell, hanem egyenesen kötelező lehozni minden egyes négyzetcentimétert, amit az ember a Miragesport berkein belül teljesít versenyzőként, hiszen ha egy kis hiba is akad egy körben, az már komoly pozíciókba kerülhet a végelszámolásnál.

A Miragesport Brazil nagydíja szokás szerint rengeteg csatát, izgalmat adakozott a nézők számára, hisz az időmérőedzésről a versenyre áttérve a pilóták versenykörülmények között is elképesztő, már-már tökéletesen azonos tempót autóztak, amelyből ugye következik, hogy nem létező körülmények alakulnak ki egymáshoz képest. A csaták elképesztően kiélezettek voltak, hibára ezúttal sem volt lehetőség. A verseny első szakaszában a Hevessy-Kiss duó megőrizte vezető pozícióját, ám Molnár André úgy gondolta, megelőzi Szabó-Kónyit, így adva némi lélektani előnyt az előtte autózó Aston Martin-Mercedes kettősnek – no meg természetesen saját magának is a 3. helyen -, akik éltek is az előbb említett kettős harcolásával, és lépéselőnybe keveredtek.

A verseny utolsó szakasza a már megszokotthoz képest ismét drámai volt, köszönhetően a Miragesport 2021 -es játékával futott legutolsó köreinek izgalmat szolgáló Safety Car -os etapnak, ahol nagyjából mindenki a boxkiállás, illetve a lágy gumira való váltás mellett tette le a voksát, kivéve Kovács Rolandot, aki végül alulmaradt a gumik harcában. A Biztonsági Autó beérkeztének valószínűleg a legkevésbé Hevessy Gábor örülhetett, aki már félig a markában érezhette a trófeát, amit az első pozíció meghódításáért adnak az aktuális győztesnek. Az újraindításkor a Hevessy-Puki-Szabó-Kónyi volt a vezető hármas, ám a legvégső csatában Szabó-Kónyi alulmaradt, és Boda Zoltánnak köszönhetően elvesztette dobogós pozícióját, Puki István mögött. A vezető pozícióját Hevessy Gábor meg tudta őrizni, aki mondhatni ezáltal kellőképpen méretes elégtételt produkálva húzta be a Miragesport szezonzáró nagydíját, így szállítva le a DVSC számára az első futamgyőzelmet.

A Miragesport visszatérő szezonja tehát bizonyította, hogy a liga, amely egykoron Magyarországon már úttörőnek számított meg tudott újulni, vonzóvá tudott válni Magyarország legjobb F1 Esportolói számára, illetve a nézők számára további kecsegtető, csalogató ajánlatokkal tudott szolgálni, ezáltal újabb és újabb rekordokat megdöntve, mindezt a felejthetetlen megmozdulásoknak, kiélezettségnek, és csatáknak köszönhetően. Hogy lesz-e folytatás? Természetesen! Hogy képesek leszünk-e néhány Vasárnapot eltölteni a megszokott versengés nélkül? Valószínűleg nem, hiszen hozzánk nőtt, megszerettük, ráfüggtünk arra. De az idő rózsát terem, és talán a 2022 -es játékkal a Miragesport képes lesz arra, hogy végérvényesen, nagy betűkkel beleírja magát Magyarország Esport lexikonjába! Ezúton köszönjük a kitartó, inspiráló szavakat, megtekintéseket, visszaigazolásokat! Találkozunk a következő szezonban!

Néhány statisztikai adat a Miragesport visszatérő szezonjával kapcsolatosan:

A liga közvetítéseit egyidejűleg több mint 440 néző követte figyelemmel átlagosan.Emellett több a ligában versenyző pilóta is közvetítette az eseményeket.Az ő nézőikkel együtt átlagosan több mint 650-re tehető a futamokat egy időben követő személyek száma. Nyolc futam után az össz megtekintés meghaladta a 110.000-t.

Kövessétek a Miragesport Social Media felületeit, hogy ne maradjatok le a ligával kapcsolatos legújabb információkról, exkluzív anyagokról!

https://www.instagram.com/miragesport_/
https://www.tiktok.com/@miragesport
https://www.facebook.com/miragesportofficial

Aki szeretné visszanézni a Miragesport visszatérő szezonjának utolsó nagydíját Brazíliából, az az alábbi linken keresztül megteheti:

https://www.twitch.tv/videos/1514509659?t=06h52m29s